מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזהתמר30/01/2009
הי. ילדתי בת לפני שלושה שבועות ומאז הנקתי אותה ושאבתי פעמיים. מההנקה הראשונה, שנעשתה מיד אחרי הלידה, אני סובלת מכאבי תופת בפטמות.יועצות ההנקה שראו אותי בבי"ח, וכן חברות טוענות שביתי יונקת מצויין, אחיזה טובה וכו', ושהבעיה אצלי. ממש מההתחלה שמתי משחות (למיסול,רפאל) וניסיתי גם פטמות סיליקון (שלא היו שוות את הכאב). אמרו לי לחרוק שיניים ושכעבור כמה ימים המקום יתרגל והרגישות תרד.הימים חולפים, ועם הזמן לא רק הפטמה כואבת אלא כל החזה כואב, לא נוח, והכי נורא- מגורה ומגרד ושורף בעור. בשיחה טלפונית עם מדריכת הנקה היא טענה שיש לי פטריה, מכיוון שהכאבים בתחילת ההנקה חזקים באופן משמעותי מההמשך, וכן בגלל הגירוי. ישר הלכתי לרופאת משפחה שבדקה, מששה ואמרה שהחזה נראה מצויין, וקשה מאוד לאבחן פטריה, מה גם שלא נראה לה שיש. גם לתינוקת שלי אין נקודות לבנות בפה והיא לרוב רגועה, אין לה פריחות ,היא אוכלת וישנה טוב ועולה במשקל. מאז דיברתי עם יועצות, רופאות וכדו' (הכל בטלפון) וכולם אומרים לי "חבל לך לטרוח לבוא אלי, חבל על הכסף, ממה שאת אומרת אין לי מה לחדש לך..." בקיצור- לאף אחד אין ממש תשובה בשבילי. אפילו לא איזה "תרופת סבתא" להקל על הגירוד הנוראי. המצב שלי הוא שאני ממש בוכה בכל הנקה, לא ישנה טוב בגלל הגירוי וחוסר הנוחות (זה בהחלט לא גודש!). אולי יש לכן מה להציע לי? לאן לפנות? רופא שיהיה מוכן לראות אותי בלי לבקש ממני כל מיני הפניות שאין סיכוי שאני הולכת לאסוף במצבי. (סתם ככה אני עוד בעיצומה של ההתאוששות מהלידה..) תודה...תמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
חיה כהן30/01/2009תמר שלום! קודם כל מזל טוב. חבל מאוד שאת סובלת מכאבים כאלו,אין ספק שמשהו צריך לראות אותך ולא בטלפון.לפי הגירוי שיש לך בשד נשמע כאילו התינוק לא נצמד מספיק טוב.
יש אתר של האיגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות שם תוכלי למצוא מישהי מקצועית ומוסמכת שתעזור לך לפי מקום מגורייך. שיהיה בהצלחה
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)