מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקה ובקבוקכרמית04/02/2009
היי, ביתי בת כמעט 5 חודשים. עד היום ינקה בלבד. אני חוזרת לעבוד בעוד שבוע וחצי ואנו מנסים לתת לה בקבוק. מכיוון שחשוב לי מאוד לא לערבב תמ"ל שאבתי חלב אך היא לא היתה מוכנה לקבל בקבוק. לאחר כמה נסיונות לא מוצלחים של חלב שאוב ניסינו מטרנה והיתה הצלחה. לפני 10 ימים ניסינו לתת תמ"ל אחר ולאחר שעתיים בתנו הקיאה ואחר כך (כנראה לא קשור) היה לה חום במשך יומיים. חיכינו 6 ימים עד שניסינו לתת לה שוב בקבוק. בהתחלה ניסינו חלב שאוב שהופשר (וזכה לסירוב) ואחר כך מטרנה. כרגע, היא מסרבת לינוק מבקבוק, מתעצבנת, בוכה ורק ציצי מרגיע אותה. האם יש איזשהם טיפים ? חשוב לציין שאני חוזרת לשעות מקוצרות (9-15), מתכוונת לשאוב ומאוד מאוד אשמח אם היא תקבל בקבוק של חלב שאוב ולא תמ"ל. אני נהנית מאוד מההנקה (יותר ממה שדימינתי...) ומעדיפה לוותר על תמ"ל. המון תודה על העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכרמית
ג'ניס זאוסמר04/02/2009היי כרמית,
התינוקת שלך לא מבינה מה מצופה ממנה - היא מנינה ציצי ובקבוק לא מתאים לה.
אני מאמינה שתינוקות לא מרעיבים את עצמם , במיוחד בגיל הזה, וכאשר תהיה רעבה, היא תאכל.
רוב התינוקות היונקים מגיבים בדיוק כך וכאשר אין להם ברירה הם אוכלים גם מבקבוק.
לפעמים התהליך בהחלט מלווה באי הבנה, בלבול ותסכול אבל היא תלמד.
תציעי לה את הבקבוק בטבעיות, בלי לחץ ויותר טוב אפילו על ידי אדם אחר כאשר את לא בסביבה.
הרבה תינוקות אוכלים מעט כאשר אמא בעבודה ופשוט מחכים לה לחזור מהעבודה ועז יונקים הרבה.
המצב הזה הוא די שכיח ובסדר גמור - לא קורה כלום.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)