האם שאיבה פוגעת בהנקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם שאיבה פוגעת בהנקה?
    מלכי
    05/02/2009

הי שלום לכן/ם. שמי מלכי, ילדתי לפני חודשיים, בני שקל 3440 בלידה ובגיל חודש 4490 אני רק מניקה אותו (אני מניחה שכיום הוא שוקל 5 וחצי קילו בממוצע). בעוד חודש אני אמורה לחזור לעבודה, והחלטתי שאני יתחיל לשאוב ולהכין לו ארוחות שאובות, מאותו יום שבו התחלתי לשאוב קרו כמה דברים: הראשון- התינוק רוצה לינוק כל שעה ולפעמים אפילו הוא מסיים לינוק ורוצה שוב, מה שבעבר לא היה גם לגבי הזמן בין הנקה להנקה שנע לפני כן בין שעתיים לשלוש השני- אני מרגישה שהשד ממש ריק אין לי את תחושת המלאות כפי שהייתה קודם. ושאלותיי הן: 1- האם השאיבה פוגעת ביניקה ברמה כזו שהילד רעב כל שעה או מיד? 2- האם שאיבה של 180-200 CC ממעיטה את כמות החלב בשד ולכן התינוק רעב? 3- האם אני שואבת יותר מדי בכמות לגיל זה? (אני מכינה לו מנות של 180-200) חשוב לציין שאני שואבת פעם אחת ביום בשעות הבוקר לאחר הארוחה הראשונה של הבוקר משני הצדדים, מצד אחד אני מצליחה לשאוב בין 100 ל- 120 ואת היתר אני משלימה מהצד השני. בתודה ובהערכה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם שאיבה פוגעת בהנקה?

הוספת תגובה

• תשובה למלכי

ג'ניס זאוסמר
    05/02/2009

היי מלכי,
    תוצאות ותופעות האיבה שונות מאשה לאשה.שאיבה לא פוגעת ביניקה בכלל אבל אם את שואבת קרוב לשעת ההנקה השד לא מספיק להתמלא מספיק והתינוק לא מרוצה.
    ככל שאת מרוקנת (מניקה/שאיבה) את השד יותר יהיה לך יותר חלב.ולכן השאיבה לא מזיקה.
    ארוחה של 180-200 - כמות מאוד גדולה - התינוק יצפה לקבל כמות כזאת בכל הנקה גם כן.
    כמות כזאת גם מרחיבה את הקיבה ועז התינוק לא שבע מהכמות שהוא מקבל בהנקה .
    אני לא הייתי נותנת ,אם אפשר, כמות כל כך גדולה
    הייתי שואבת לאחר ההנקות
    כשתחזרי לעבודה - תשאבי בעבודה את החלב שיקבל למחרת.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו