פטמת סיליקון ושאלות להנקה נכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטמת סיליקון ושאלות להנקה נכונה
    הדר
    05/02/2009

בס"ד שלום וברכה, יש לי תינוקת מתוקה בת שבועיים וחצי שמהתחלה לא הצליחה לתפוס טוב את השד (ההילה מאוד גדולה לה והפטמה לא ממש בולטת). אחרי יומיים שראינו שלא אוכלת ניסינו עם פטמת סיליקון ומאז היא אוכלת בערך כל שעתיים/שלוש ולמשך כשעה בשני הצדדים בדרך כלל. עלתה תוך שבועיים למשקל הלידה ועדיין די קטנה - 2800. יש לי כמה שאלות ברשותכן- 1. איך מרגיש שד מרוקן? היא יונקת חזק וכעבור כעשרים דקות ולפעמים פחות משחררת כשתמיד יש עוד חלב בפטמה ולה בפה כך שאיני יודעת אם לחזור לאותו שד או לא. 2. אחרי שאני מחליפה חיתול ומשנה צד היא יונקת למשך זמן ארוך ואני מעירה אותה להמשיך אם נרדמת כי אחרת היא נשארת ערה. האם זה הכרחי לסיים כל הנקה בשינה ? היא לא בוכה אלא לפעמים ממשיכה "לחפש" אחרי כמה דקות ולפעמים לא. ברוך השם היא תינוקת די רגועה. 3. אני מנסה להניק בלי הפטמה לפחות פעם ביום - בדרך כלל היא לא מצליחה ומתעצבנת. האם יש חשש שיהרוס לי את ההנקה בהמשך? ייעצו לי לחכות שתגדל קצת. עד מתי? 4. האם יתכן כי יניקה בפטמה תיצור אצלי גודש? נראה לי שהשדיים קצת התנפחו. אין כאבים בכלל. 5. האם יתכן כי החזייה מפריעה לפטמה להזדקר כראוי? יש לי חזה גדול וההמלצה בביה"ח היתה לישון עם חזיה תמיד. האם זה נכון ? 6. האם יתכן שבעלי עם התינוקת היא תירדם למרות שנראה בהתחלה שמחפשת לינוק? האם יכול להיווצר מצב של "דילוג" על ארוחה? תודה וסליחה על הרשימה הארוכה. מחכה לתשובות, אמא מתחילה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה להדר

ג'ניס זאוסמר
    05/02/2009

שלום הדר,
    קודם כול - פטמות לא מזדקרות בהנקה, לא צריכות להזדקר ופטמה רכה היא פטמה טובה להנקה כמו כל פטמה אחרת.
    שנית - כאשר תינוק מתרגל לפטמת סיליקון הרבה פעמים לא מסכים לחזור להנקה ישירה.
    כאשר משתמשים בפטמת סיליקון חשוב לעשות 2 דברים - מעקב תדיר אחר משקל התינוק ותוספת גירוי לשד על ידי שאיבות אחרת תפוקת החלב עלולה לרדת.
    תינוק לא חייב לסיים הנקה בשינה בכלל.
    1- שד אשר מייצר חלב אף פעם לא מרוקן - אין צורך להרגיש שד מרוקן וזה לא מה שקובע העברה לצד השני. כאשר התינוקת יורדת מהצד הראשון זה הזמן לעבור לצד השני.
    2 - הנקה עם פטמת סיליקון לא גורמת לגודש אלא אם היא לא מוציאה את החלב בצורה אפקטיבית ונשאר בתוך השד.
    3 - לא מכירה סיבה לשינה עם חזייה בגלל גודל השדיים.לובשים חזייה אם זה משפר את ההרגשה, יותר אסטטי ומהווה מקום טוב לפדים.
    4- את צריכה לשים לב שהיא מקבלת לפחות 8 יניקות ביממה - לא משנה מה.
    אני מאוד ממליצה על הנקה ישירה ואף לגשת לייעוץ כדי שיעזרו לך להתפטר מהסיליקון אם אפשר.
    תצליחי,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו