שאלה על שאיבת חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על שאיבת חלב
    נויה
    19/02/2009

שלום, בכורתי בת 3 שבועות , ניזונה מהנקה מלאה , שבוע שעבר בלילות היא היתה יונקת צד אחד ונרדמת ומסרבת להתעורר לצד שני , לאחר מכן היתה מתעוררת אחרי שעה וחצי רעבה שוב . ( בשעות היום היא אוכלת כל 3 -3.5 שעות מ 2 הצדדים, יש יציאות ושתן - הכל בסדר ) המצב הזה התיש אותי והפך אותי לעייפה ולא סימפטית , לכן החלטתי לשאוב לה את ארוחת הלילה. בימים האחרונים היא אוכלת מבקבוק ( אבא נותן לה ) 80 -90 מ"ל והיא ישנה 3 שעות . אני מנצלת את הזמן הזה לשאוב לה חלב , אבל לא תמיד אני שואבת מספיק , אתמול שאבתי בבוקר אחרי שהיא סיימה לאכול , ובהנקה הבאה היה נדמה לי שהיא לא אכלה מספיק , במהלך היום היא רצתה לאכול כל שעתיים , מתי הכי טוב לשאוב חלב כדי שלא יחסר במהלך היום לארוחה הבאה ? וכמה זמן לשאוב מכל צד ? ( אני גם רוצה להשאיר אותה לכמה שעות בבית וצריכה להשאיר לה חלב , אבל החלב השאוב מהלילה לא יספיק גם ליום וגם ללילה הבא ... תודה , אמא עייפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שאיבת חלב

הוספת תגובה

• נויה

חיה כהן
    19/02/2009

נויה שלום!ההנקה היא דינמית וקשה מאוד להכניס אותה למסגרת של חוקיות. הדברים גמישים ומשתנים ולא תמיד אנחנו מבינים למה? ידוע שבבוקר כמויות החלב הם יותר גדולות ולכן אני מציעה לשאוב בשעות הבוקר לאחר ההנקה,בנוסף אם הילדה יונקת רק מצד אחד אפשר לשאוב את הצד השני.ככל שמניקים יותר או שואבים כמויות החלב גדלות.בשעות שתינוק יונק לעיתים קרובות,אולי כמויות החלב יותר קטנות אך הם יותר מרוכזות,בעלי רמות יותר גדולות של שומן ולכן יותר משביעות.
    אל תשכחי שהנקה זה לא רק אוכל ולפעמים תינוק רוצה לינוק מסיבה אחרת ולא מרעב.
    גם תינוקות שאוכלים מבקבוים מתעוררים הרבה פעמים בלילה.
    עצה קטנה לי אליך,תנסי לנצל את שעות השינה של ביתך לתפוס תנומה קטנה.
    שיהיה בהצלחה הרבה סבלנות חיה שמאוד מבינה אותך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו