אי עליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי עליה במשקל
    טל
    21/02/2009

ילדתי לפני 3 שבועות ובהתחלה הנקתי הנקה מלאה. לדאבוני התברר במעקב של טיפת חלב שבני אינו עולה במשקל והתבקשתי על ידי הרופא להניק 7 דקות מכל צד ולהציע תוספת תמ"ל. בחוסר ברירה עשיתי זאת, ואכן לאחר יומיים כבר נראתה עליה במשקל של 170 גר. ברצוני להמשיך להניק, אבל אני איני בטוחה מה הבעיה - איכות החלב או כמותו (אין בעיה עם התפיסה של הפיטמה), אני חוששת שכיוון שאני צמחונית איכות החלב "פגומה".. בנוסף, ניסיתי לשאוב אחרי ההנקה, וניכר כי באחד הצדדים יש כמות פחותה באופן משמעותי מהצד האחר. אני ממש מפחדת שעצת הרופא תגרום לי להפסיק להניק כי זה נראה לי ממש מעט (לפני כן הייתי מניקה בערך 20 -25 דקות מכל צד), ומצד שני העליה במשקל של הקטן נראית לי חשובה לא פחות. מה לעשות כדי לעודד את הצד עם פחות החלב לייצר יותר? או שמא זו מלחמה אבודה כיוון שהתינוק יגדיל את הכמויות של התל"מ על חשבון ההנקה ובסופו של דבר אאלץ להפסיק? האם עצת הרופא סבירה בכלל להניק כל כך מעט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי עליה במשקל

הוספת תגובה

• טל

חיה כהן
    21/02/2009

טל שלום!כמובן שחשוב שבנך יעלה במשקל,אבל יכול להיות שאפשר לשפר את ההנקה ועי כך לגרום לעליה יותר גדולה במשקל. אין דבר כזה חלב לא מזין,יש דבר כזה שתינוק לא מצליח להוציא כמויות גדולות של חלב מהשד.יכול להיות שאפשר לשפר את ההצמדה לשד ועי כך הוא יקבל יותר חלב!בנוסף לכך כדאי לעבוד על שאיבת חלב עם משאבה טובה כ6-8 פעמים ביממה 10 דק מכל צד.
    חבל להגביל את ההנקה ל7 דק מצד שני אם התינוק ישן על השד במקום לינוק אז כדאי להגביל אותו בזמן ולתת לו מספיק ארוחות ביממה.(ההמלצה היא לפחות 8 ארוחות ביממה)
    אין לי ספק שאת צריכה עזרה מקצועית מיועצת הנקה וכמה שיותר מהר,כדי שבנך לא ירד במשקל ומצד שני גם תשמרי על ההנקה.
    בהצלחה רבה חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו