הפסקת הנקה בעקבות דלקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • הפסקת הנקה בעקבות דלקת
    שרון
    17/03/2009

    שלום רב, ילדתי לפני כ-7.5 שבועות ילד רביעי. את שלושת ילדיי הקודמים הנקתי הנקה מלאה ללא בעיות בכלל. הפעם, מן הרגע הראשון היתה לי בעיית גודש בצד אחד בלבד. אני נמצאת במעקב צמוד אצל רופא הנשים שלי (אני בשליחות בחו"ל): אני מתחילה כל הנקה מהצד הגדוש, סוחטת את השד לאחר כל הנקה עד כמה שניתן, ושמה קרח לאחר מכן (ע"פ הנחיות הרופא). בנוסף, החלפתי כבר 3 סוגי אנטיביוטיקה, אבל הדלקת נמשכת. נשלחתי לאולטראונד ע"מ לראות אם יש בעיה כלשהי, אולם הכל היה תקין. נלקח נוזל מתוך השד לבדיקת מעבדה, אולם הכל היה תקין. נשלחתי לבדיקת ממוגרפיה, ושוב הכל תקין. מאחר ואין אבצס או ציסטה, והשד כולו מודלק, היום ביצע הרופא ביופסיה של עור השד. התשובה צפויה בעוד שבוע. לאחר הביופסיה הרופא נתן לי כדור להפסקת החלב ואמר כי אני חייבת להפסיק להניק למען בריאותי. הוא אמר לי שאני יכולה לשאוב קצת (בוקר וערב) מהשד הבריא ע"מ "לשמור על הגחלת" עד שיתקבלו תוצאות הבדיקה, ואז אם זה יתאפשר מבחינה רפואית לחזור ולהניק. האם הפסקת ההנקה היא אכן מחוייבת המציאות? האם באמת ניתן לחזור ולהניק לאחר סוג כזה של הפסקה? תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה לשרון

    ג'ניס זאוסמר
    18/03/2009

    שלום שרון,
    צר לי שאת סובלת ומקווה שהכל יסתדר בקרוב.
    קשה מאוד לדעת מה מתרחש מרחוק - איזה אנטיביוטיקה קבלת ואם קבלת למספיק זמן?תשלחי לי בבקשה את סוגי האנטיביוטיקה שקבלת ולכמה זמן.האם התייעצת עם יועצת הנקה - באיזה מדינה את נמצאת?
    אני מליצה ללכת למומחה לשדיים - כירורג - ולא לרופא נשים.חשוב ביותר ודחוף!
    לגבי הפסקת החלב- לא חד משמעי.אני חושבת שלפי כל הבדיקות שעשית ושלילת מצבים שונים אין צורך להפסקת החלב - אם יש בכלל חלב מהצד הזה.כדור להפסקת חלב לא יכול לפעול על צד אחד ולאפשר לשני "לשמור על הגחלת" - אין דבר כזה. הכדור יפעל על שניהם ללא אבחנה.
    למרות זאת יתכן ויהי לכדור השפעה מועטה כי הוא אפקטיבי כאשר ניתן קרוב ללידה.
    ולכן אני מציעה להמשיך להניק אותה ואם תחכי החלב פשוט יגמר. הנקה/שאיבה פעמיים ביום לא יביא לשימור היצירה אלה לירידה משמעותית ואף הפסקת היצירה.
    אני גם מציעה לעשות משתח מגרון התינוק.
    איזה כדור הוא נתן לך?
    תכתבי לי,
    ג'ניס


    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דלקת לא מגיבה לאנטיביוקה

    שרון
    20/03/2009

    ג'ניס, תודה על התגובה. קיבלתי בתחילה clamoxyl 500 mg למשך 3 ימים (כדור כל 8 שעות), אח"כ קיבלתי orbenin 500 mg למשך שבועיים (כדור כל 8 שעות) לבסוף קיבלתי baycip 500 mg למשך שבוע נוסף (כדור כל 8 שעות). במקביל, אני לוקחת כדור אנטי דלקתי שנקרא varidasa (שני כדורים כל 8 שעות). המשכתי להניק כל הזמן, כאשר משלב מסויים כל ארוחה התחילה מהשד המודלק ואח"כ מהשד השני. הגודש לא נעלם בשום שלב. הרופא ביצע בדיקות שונות כדי לשלול דברים אחרים, כולל סרטן השד (ממוגרפיה+ביופסיה של העור). אבחנתו היא שזוהי דלקת חזקה מאוד, ומכיוון שלא הצלחנו לטפל בה, לא נותר אלא להפסיק להניק. לצערי הרב, ולא בלב שלם, התחלתי לקחת parlodel 2.5 mg פעמיים ביום ביום שלישי 17/3 בבוקר. אני ממשיכה להניק מהשד הבריא וגם נותנת תחליף חלב. מהשד המודלק אני לא מניקה מאז ביצוע הביופסיה ביום שני 16/3 אחה"צ (הרופא אמר לי שיש סכנה שחלב ינסה להתפרץ דרך התפרים של הביופסיה). מה שאני לא יודעת זה איך הגודש שם אמור להעלם.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    ג'ניס זאוסמר
    20/03/2009

    לא ידוע לי היכן את אבל הייתי בוחרת אנטיביוטיקה שונה מלכתחילה.
    בשד המודלק החלב יספג וקרוב לוודאי שיקטן או יפסק יצירת החלב מעצם הדלקת ופחות הכדור.
    היום לא כל נותנים פרלודלאלה תרופה שנקראת קפרגולין.
    דרך אגב - אם השד מלא אין שום מניעה לרוקן אותו קצת להקלה על ידי הוצאה ידנית/יניקה/שאיבה.
    שימי קומפרסים של קרח, קחי כדורים למניעת כאב (אפשר גם אנטי דלקתי כמו אדוויל/ברופן)
    אין שום בעיה בנזילת החלב דרך פצע הביופסיה - החלב מכיל חומרים המזרזים ריפוי.
    ובעיקר - תרגישי טוב.
    ג'ניס

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה נוספת

    שרון
    21/03/2009

    אני שוקלת לבוא לארץ בגלל כל הסיפור (אני במדריד). יש כירורג שהיית ממליצה לי עליו? (רופא הנשים שלי הוא ד"ר קנטי)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך - שרון

    ג'ניס זאוסמר
    21/03/2009

    שרון,
    מקווה שיש הטבה במצב היום.
    אני מכירה כירורגים - תצרי איתי קשר דרך המייל הפרטי שלי
    janicezausmer@gmail.com
    אדבר עם דר" קנטי.
    ג'ניס

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


