פטריה ושאיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה ושאיבה
    עדי
    21/03/2009

שלום נדמה לי שיש לי פטריה בשתי הפיטמות ואני שואבת. האם ניתן לתת חלב שאוב ולשאוב למרות הפטריה או לעבור לתמ"ל? אני מטפלת בפטריה במשחה ויש לציין שתינוק בן 6 שבועות ואינו יונק. מקבל חלב שאוב ותמ"ל. בנוסף האם יש צורך לעשות סטריליזציה כל פעם מחדש עקב חשד לפטריה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה ושאיבה

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ג'ניס זאוסמר
    21/03/2009

היי עדי,
    למה נדמה לך שיש לך פטריה בפטמות?
    מהם הסימנים?
    תכתבי לי
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה

עדי
    21/03/2009

עד לפני 3 ימים הייתי מניקה, אך עקב דרישה של התינוק להניק כל חצי שעה הפסקתי והתחלתי לתת יותר חלב שאוב. בנוסף גם בימים האחרונים התחיל לשרוף לי אחרי הנקה למשך זמן ממושך וגם קצה הפיטמה קיבל צבע ורוד, ובנוסף נראה היה לי שהלשון של התינוק לבנה. אני מטפלת בדקטרין בפיטמה ובדקטרין אורל ג'ל בתינוק. האם ניתן לשאוב ולתת לו או שעקב שאיבה אני לא נותנת לפטריה להתרפא? בנוסף אני שואבת ומאחסנת במקרר חלב שאוב ליום, האם זה בסדר? תודה על התשובה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ג'ניס זאוסמר
    22/03/2009

עדי שלום,
    פטריה קשה לאבחנה.
    ייתכן ויש לך פטריה אבל לא ידוע על איזה רקע. קבלת אנטיביוטיקה סביב הלידה, פטריה שהתלבשה על פצע בפטמה או .....
    טיפול בדקטרין אצלך ולתינוק מאפשרת הנקה ישירה.
    מותר לשאוב אבל עדיף להניק ישירות כי אם הפטריה מתלבשת על המכשיר שאיבה אין אפשרות לתת לה דקטרין.
    אני ממליצה למרוח דקטרין ג'ל על לשון התינוק לאחר ההנקה - 4 פעמים ביום, וקרם דקטרין אצלך לאחר ההנקה גם 4 פעמים ביממה.
    תאווררי את הפטמות כמה שאפשר ותזרקי כל מוצץ, פטמה וכו.
    עד שהכל יעבור לא ממליצה להשתמש בשום דבר חוץ מהשד והתינוק.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפטריה

עדי
    22/03/2009

הי גניס תודה על התשובה, הבעיה היא שאינני יכולה להניק.....התינוק יונק כל 30-40 דקות וזה שבר אותי לחלוטין.....לכן החלטתי להפסיק להניק, פשוט נשברתי נפשית. לכן שאלתי האם ניתן לשאוב או שעדיף לתת רק תמ"ל..... אז האם ניתן לשאוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו