מחסור בחלב ומשאבת חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור בחלב ומשאבת חלב
    חגית
    08/08/2007

שלום,
    יש לי תינוק בן 4 חודשים שיונק בלבד, החלב אצלי הוא בכמויות דיי קטנות שאינן מספיקות לו בתקופה האחרונה - הוא רוצה לינוק לעיתים קרובות וכשאני שואבת אני רואה שהכמויות מאוד קטנות. הוא גם נמצא אלרגי לסימיליק/מטרנה חלבי וגם לזה שהוא ללא לקטוז, כרגע אנחנו מנסים לתת צמחי. לכן הרופא המליץ לנסות ולהמשיך עם ההנקה כמה שיותר, אני מאוד רוצה להניק עד גיל שנה. מה אפשר לעשות כדי להגביר את כמויות החלב בחזה? דבר נוסף - אני שואבת באופן יומיומי כדי להקל קצת על עצמי ולהאכיל אותו לפעמים מבקבוק - לדוגמא כשאני מחוץ לבית איתו, על איזו משאבת חלב את ממליצה כי הבנתי שמשאבה שהיא לא מספיק טובה יכולה להשפיע על תפוקת החלב (מה שמפחיד אותי מאוד)? כרגע יש לי מדלה "מיני-אלקטריק". האם משאבה ידנית אינה משפיעה על תפוקת החלב?
    אני מאוד מודאגת ולא רוצה שייפסק החלב - ממתינה להמלצתך.
    תודה רבה, חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בחלב ומשאבת חלב

הוספת תגובה

• רוצה להניק

ג'ניס זאוסמר
    09/08/2007

שלום חגית,
    קודם כול יש לקבע ולא רק על פי תחושה שיש מיעוט חלב - עחית משקל
    אם נגיד שזה נכון צריך לחשוב - איך זה קרה? האם הנקת מההתחלה והנקת לפי רצון התינוק ללא הגבלה והצמדה הייתה טובה או לא. האם התינוק נצמד טוב עבשו ?
    מכשיר שאיבה - כדי להשפיע על כמות החלב חייבים מכשיר באיכות גבוהה עם מנוע חזק ולא מיני או ידני. את צריכה לשאוב כ-7-8 פעמים ביממה וגם מעבר לזמן שיש זרימת חלב.
    אפשר לנסות קפסולות חילבה. 3 קפסולות שלוש פעמים ביום (9 ביום) עשויות לתרום גם להגברת החלב. יש גם אפשרות להשתמש בתרופה שנקרא מוטיליום, במיוחד אם יש צורך רפואי לקבלת חלב אם. אם הרופא שלך מוכן הוא יכול להכנס לאתר של Jack Newman רופא ילדים ,יועץ הנקה מוסמך ושם לראות מה התרופה עושה ומה המינון. הטיפול אפקטיבי וללא תופעות לוואי.
    יחד עם זה תני לו לינוק כמה שהוא רוצה ואל תחסכי לעצמך הנקות , הן חשובות אף יותר מהשאיבות אם הוא יונק אפקטיבי ותופס טוב.
    בהצלחה
    ג'ניס
    אני כאן לשאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה בנושא הנקה ומשאבת חלב

חגית
    10/08/2007

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה. התינוק שלי ינק מההתחלה וכמעט ללא הגבלת זמן, הוא יודע לינוק מצוין וכמעט לא הייתי צריכה עזרה בנושא כי גם מבנה החזה שלי מאוד נוח.
    שכרתי השבוע משאבה מ"בייבי רותם" על מנת לנסות אותה ולראות אם היא תהיה חזקה יותר - לקטינה של מדלה - אך היא חלשה יותר מהמיני אלקטריק שלי למרות המנוע הגדול שלה וממש לא מצליחה לשאוב לי חלב.
    האם יש לך המלצות נוספות עבורי.
    כדורי חילבה אני כבר בולעת לאורך תקופה, אנסה לפנות לרופא על מנת לקבל את התרופה הנוספת שאת ממליצה עליה.
    המון תודה. חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומשאבה - שכחתי לציין...

חגית
    10/08/2007

שכחתי לציין שהוא עולה במשקל יפה, אך הוא אינו אוהב הרבה - לפעמים לא אוכל לאורך שעות רבות ולכן אני שואבת, כי חבל לי שהגוף יתרגל למעט האכלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו