מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהנקה!!מירב28/03/2009
היי. יש לי ילד בן 4 ואת ילדי השני ילדתי לפני 5 ימים. את הילד הראשון הנקתי שנה וחצי. תחילה עם פטמות סיליקון (יש לי פטמות שקועות) ואחרי 4 חודשים זרקנו אותן והמשכנו בלי. כלומר יש לי נסיון וידעתי שאני מעוניינת להניק גם את ילדי השני. הפעם גם פטמות הסיליקון לא עוזרות כלל. הוא לא תופס והוא עצלן ומתייאש ומתוסכל מאוד מהר ולכן אני שואבת סביב השעון. אני חוששת שהוא יתרגל לבקבוק ולעולם לא ילמד לינוק למרות נסיונותיי החוזרים ללמדו.
1. האם יש סיכוי שבעוד מספר ימים או שבועות הוא יתחזק ויוכל להפתיע אותי ולינוק ישירות מהציצי או מפיטמת הסיליקון או שזה אבוד?
2. מה לגבי מינוני שאיבה. כמה הוא אמור לאכול? בינתיים הוא אוכל עפ"י הצורך שלו (כמה שהוא דורש). נראה לי שהוא מגזים עפ דרישותיו. בן 5 ימים ואוכל 100 CC לארוחה כל 3 שעות לערך.
יש לציין שכמות חיתולים מלאים ל- 24 שעות מספיקה. כ- 4-5 טיטולים של יציאות וכ- 6 חיתולים של שתן.
אני מאוד רוצה להניק ומכירה את יתרונות ההנקה. לא אוותר בקלות אך התלות המלאה במשאבה מתסכלת אותי. מה ניתן לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
חיה כהן28/03/2009מירב שלום! בודאי שיש סיכוי טוב שתינוקך ינק בהמשך. יש צורך קודם כל לשאוב ולגרום לזרימה טובה של חלב בשד.לפי התאור שלך יש לך כמויות יפות של חלב!
הרבה מגע של עור לעור גם ללא קשר להנקה יכול לעזור וגם התינוק יגדל קצת יהיה יותר ערני וישתף פעולה. אל תשכחי שתינוק בו 5 ימים זה לא תינוק בן שנה,הוא צריך יותר עזרה מצידך בהצמדה לשד.יכול להיות שאת צריכה עזרה מיועצת הנקה.
אל תפחדי מהבקבוק רק תדאגי לתת אותו בצורה הכי קרובה להנקה,גם מבחינת תנוחה וגם תגרמי לתינוקך לפתוח פה גדול ואל תרימי את הבקבוק עד הסוף אלא תשכיבי אותו שרק חצי מהפטמה יתמלא בחלב,בצורה כזאת התינוק יצרוך גם כמויות יותר קטנות בכל ארוחה.
בהצלחה ולא להתייאש את רק בהתחלת הדרך!
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)