מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדשה בעניין...אורין21/05/2009
שלום...
הבן שלי בן חודש וחצי ואני מניקה אותו (סוף סוף איכשהוא :-)הצלחתי )
ברוך השם עכשיו יש לי חלב בשפע ויש לי כמה שאלות...
1.אני מאכילה אותו משד אחד ,אחרי כמה זמן הוא נרדם לי על הציצי,או שנגיד אני רואה שכבר אין לו כוח יותר לינוק אז אני מרימה אותו לעשות גרעפס,ברגע שאני מרימה אותו ומתחילה לטפוח לו על הגב הוא מה זה צורח...מתעורר לגמריי בוכה צועק (אני לא מפסיקה אותו לפניי שהוא סיפק את הרעב ככה שהבעיה היא זה לא שהוא רעב) הוא פשוט לא אוהב את הקטע...
זה נורא אם הוא יילך לישון בלי לעשות גרעפס? זה יכול להרחיב לו את הקיבה או משהו?
ולפעמים כשאני מתעקשת אז באמת יוצא לו גרעפס והוא יכול להמשיך לאכול יותר טוב אחר כך
2.הוא לא ממש רוצה לפתוח פה גדול..אמרו לי שפשוט לחכות עד שהוא יפתח אבל הוא ממש מתרגז ואז שולק לי את הפיטמה ממש חזק... :-) יש איזו נוסחה?טיפ?
3.כמה תינוק יונק צריך להעלות במשקל בערך בשבוע? (או בחודש?)
4.הצואה שלו עד עכשיו הייתה בצבע ממש כמו של חרדל עם גרגירים (מרקם של קוטג'-סליחה על הדימוי) אז הבנתי שככה זה אמור להיות וזה טוב,גם הרייח שלה לא היה דוחה בכלל,, אבל עכשיו הצואה שלו הרבה יותר כהה וגם עם רייח לא כ"כ נעים ובלי הגרגרים..
השאלה אם זה גם בסדר...אם זה אומר שאני לא שותה מספיק או שהוא לא מקבל משהו בחלב שלי...
5.אני חושבת שייש לו עכשיו קפיצת גדילה הוא חסר סבלנות כל הזמן ...אבל איך יודעים? אם כל פעם שאני שמה אותו על השד הוא רוצה לינוק אז זה אומר שייש לו קפיצת גדילה? ומה עושים במצב כזה?
תודה...מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורין
חיה כהן21/05/2009אורין שלום.
1. תינוק לא חייב לעשות גרפס ובטח לא צריך להרגיז אותו בשביל זה.
2.בדרך כלל תינוק ערני שרוצה לאכול פותח פה מספיק גדול בשביל לקחת הרבה שד לתוך הפה ולא רק פטמה.תביאי אותו לשד ואל תנסי להכניס את השד לפיו.
3.עלייה במשקל בערך 150 גר לשבוע יכול להיות קצת יותר או קצת פחות.
4.הצבע של היציאות יכול להשתנות אין לזה משמעות מיוחדת יכול להיות בגיל הזה שמס היציאות ירד ויהיו מס ימים ללא יציאות בכלל לא להבהל הדבר תקין בגיל זה.
5.משמעות קפיצת גדילה כשמה כן היא תק שהתינוק יונק יותר ואכן עולה יותר במשקל,לזרום עם התינוק לתת לו לינוק כמה שרוצה.בדכ נמשך יומיים שלושה ועובר.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)