ירידה בכמות החלב - 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בכמות החלב - 10 חודשים
    חלי
    22/05/2009

אני מניקה כבר כמעט 10 חודשים ללא תחליפים הקטנה כבר גדולה ויונקת יפה אבל בשבוע האחרון שמתי לב שהחזה שלי חזר כמעט למידה מלפני ההריון וכמעט כבר אין גודש אפילו לאחר כ-8 שעות של חוסר הנקה (למשל כשאני בעבודה)
    האם זה אומר שמתחיל להיגמר לי החלב ?
    בלילה היא יונקת פעמיים בערך (כל 3 שעות)
    ניסיתי לשאוב אתמול על מנת לתת לה דייסה בכפית (בתור מזון מוצק נוסף לפי המלצת טיפת חלב) ובקושי יצא 50 מ"ל משתי צדדים...
    גם בלילה אני כבר בלי מלאות בחזה בקיצור החזה מרגיש לי ריק.
    כנראה שזו גם הסיבה שהיא מתעוררת בלילה לינוק...(לא מספיק לה ..)

האם נשמע הגיוני שנגמר לי החלב ?כשאני חוזרת מעבודה היא יונקת ורגועה אבל אני שמה לב שתכיפות החלפת החיתולים ירדה... (הרבה פחות פיפי)
    האם יש צורך להגביר את כמות החלב ? האם ניתן בכלל ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איה

חיה כהן
    22/05/2009

איה שלום! הכמויות של החלב הם פונקציה של מס ההנקות .תוכלי לראות שאם בםופי שבוע כשאת מניקה יותר מאשר באמצע השבוע כמויות החלב גדלות והשד מתמלא.
    באופן פיזיולוגי אם את מורידה את מס ההנקות כמויות החלב ירדו.אם יש לך אפשרות תשאבי לפחות פעם אחת בזמן שהותך בעבודה זה יכול להגביר לך את החלב.
    בקשר לארוחות בלילה,תינוק לא מתעורר בלילה להנקה רק בגלל רעב אלא לפעמים מתוך אי נוחות או חיפוש אחר ביטחון.
    כל טוב ובהצלחה חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו