הנקה ופליטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה ופליטות
    אמאלה
    30/05/2009

שלום,

בני בן 6 שבועות.

יונק מלא.
    לפחות בחודש הראשון עליה טובה במשקל - נולד 3600, שקל 5230 בגיל 4 שבועות.

בשבוע האחרון מאוד לא שקט - כשתמיד הסיבה פליטות וגרעפסים.

הפליטות בגודלן אינו גדולות - אך כמעט אחרי כל הנקה יוצאים המון גרעפסים ואחריהם פליטה.

לעתים יש גרעפס שמשתחרר רק כשעה אחרי ההנקה ואז באה אחריו פליטה לא נעימה (כאילו מעוכלת) ואני רואה שהתינוק (ובצדק) מאוד סובל מזה.

ברגעים המעטים שזה לא מפריע לו הוא מחייך, ערני לסביבה ומאוד רגוע וסקרן ואילו שאר הזמן עסוק בלעקם את הפנים שלו ולהשמיע קולות ולהאדים.תמיד הסיבה היא הגרעפסים - כאמר יש כמה אחרי כל הנקה.
    התינוק יונק כל שעתיים ולכן נוצר מצב של סבל מתמשך מצדו.

בתחילת השבוע הוא קיבל בקבוק תמ"ל (כי הייתי צריכה להיעדר) ובעקבות כך נוצר לי גודש שגרם (לדעתי) לזרימת יתר של חלב - כך שבהנקה הסמוכה לתמ"ל הוא נחנק והקיא ומאז התחיל הבלאגן של הגרעפסים והפליטות.

אשמח לעצה מה עושים:

איך להקל עליו?
    האם קשור לבקבוק תמ"ל שהוא קיבל (הוא קיבל בקבוק גם לפני שבועיים ולא הייתה תופעה כזאת)?

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ופליטות

הוספת תגובה

• תשובה לאמא של דן

ג'ניס זאוסמר
    30/05/2009

שלום רב,
    תינוקות פולטות מסיבות שונות:
    1 - מקבלים עודף אוכל
    2 - הסוגר של הקיבה חלש או עדיין חלש ומעט אוכל בורח חזרה. הבריחה יכולה להיות קרובה לארוחה ואז האוכל יהיה פחות מעוכל מאשר מאוחר יותר.
    3 - כשמוציאים גרפס מעט אוכל יוצא יחד עם האוויר
    4 - במקרים מסוימים כאשר יש הרבה מאוד חלב והתינוק מצליח רק לקבל את החלב הראשוני הוא סובל יותר מפליטות וגרפסים
    כל עוד התינוק עולה במשקל אינו מהווה בעיה.
    אני ממליצה:
    1 - בדיקת רופא ילדים לוודא שאין רפלוקס ואם כן לקבל טיפול ולהמשיך להניק
    2 - להניק מצד אחד בכל הנקה, לתת לו לינוק ממושך מצד אחד
    רוב הבעיות הללו מסתיימות לאחר 3 חודשים.
    בהצלחה
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו