מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אני יודעת שהתינוק שבע מההנקה?פז02/06/2009
היי,
בני בן חודש ואני מניקה אותו- הנקה מלאה ולפעמיים אני שואבת ונותנת לו מבקבוק (זה קורה אחת ל.. כשאני חושבת שהוא עוד רעב). בשבוע וחצי האחרון בההנקות הוא יונק מצד אחד 10 דקות פעילות ואז מתנתק לבד, לאחר הפסקה קצרה אני מציעה לו את השד השני ואיך שאני מורידה אותו לתנוחת הנקה הוא מתחיל לבכות ולא רוצה, כשאני מרימה אותו בחזרה על הכתף הוא מוצץ לי אותה אנ חושבת שהוא עוד רעב ??? לפעמיים הוא גם מתעצבן על הציצי וצובט אותו כאילו הזרימה חלשה לו או שאין חלב, אבל כשאני לוחצת על השד יוצא חלב. כמה פעמים שאבתי אחרי שזה קרה ויצאה לי כמות יפה של 70-80 מ"מ. מדןע זה קורה האם בגלל שהוא עדין רעב והחלב שלי לא מספיק לו והאם להמשיך לתת לו בקבוק אחרי שזה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פז02/06/2009הכמות שציינתי היא שאיבה משניי השדיים, מהשד שהוא ינק אני מצליחה לשאוב בערך 30-40 ואני יודעת שהוא אוכל כי אני שומעת קולות בליעה והשד לאחרק מכן רך למגע.
כמו כן הוא עולה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפז
חיה כהן03/06/2009פז שלום! לא נראה לי שיש בעיה בהנקה. כל הסימנים מראים שתינקך יונק טוב.
התחושה שלך לגבי אי שקט אחרי ההנקה,יכולה לנבוע אולי דוקא מזה שהתינוק לא רוצה עוד חלב וכשיוצא לו חלב הוא מתרגז.
הצעה שלי להחזיר אותו לאותו שד.
בכל שלב שנדמה שאין מספיק חלב אפשר פשוט להעביר לשד השני ולתת עוד הנקה.בשלב זה לא נראה לי שיש צורך לשאוב ולתת מבקבוק.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פז03/06/2009היי חיה,
בהמשך לקודם, שוב היום זה קרה מספר פעמיים אפילו עכשיו בערב- באתי להניק אותו, הוא תפס יפה את פיטמה והחל לינוק לאחר דקה החל לצאת לו זרימה חזקה יותר והוא החל לבלוע במהירות ולא עמד בקצב התנתק מהשד ואז החל לבכות כשניסיתי להחזיר אותו על השד הוא לא רצה והחל לבכות בהסטריה אחרי שהוא נרגע ניסיתי שוב והוא החל לבכות שוב. לבסוף שאבתי ונתתי לו מבקבוק. אני ממש לא מבינה וממש מתוסכלת מכל זה- מה לעשות?
לפעמים אני מרגישה כאילו אין לי חלב או שהזרימה חלשה לו ובהתחלה לרוב הזרימה חזקה לו- מה לעשות? אני ממש אובדת עצות האם כדי לסיים את ההנקה? כי רוב הזמן הוא בוכה בהנקות ואני לא רוצה שהוא יבכה.... מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפז
חיה כהן04/06/2009פז שלום! חבל חבל להפסיק את ההנקה יש הרבה אפשרויות לקבלת עזרה.
אם את בכללית יש אפשרות דרך המושלם להזמין יועצת הנקה הביתה בהשתתפות של המושלם.
יש גם מדריכות הנקה בטיפת חלב.
תבקשי עזרה בינתיים אם יותר טוב לך תשאבי ותתני חלב שלך בבקבוק.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)