מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סירוב לינוקשושי20/08/2007
התינוקת שלי בת חודשיים ושלושה שבועות ומסרבת לינוק בחלק מהארוחות. אני מניקה הנקה מלאה ונותנת בקבוק שאוב פעם ביומיים- שלושה מזה חודש וחצי.מוצץ היא מקבלת רק בשלושת השבועות האחרונים. בעשרת הימים האחרונים היא ירדה במשך ההנקה וסירבה באופן שיטתי לצד שני, אבל כיוון שנראתה חיונית ונתנה צרכים בצורה תקינה לא דאגתי יותר מידי וייחסתי זאת להתייעלות ההנקה. באבעת הימים האחרונים ישנן ארוחות (כ- 50% מהארוחות ביממה) שבהן הילדה לא מוכנה להתחבר לציצי גם כשהיא רעבה ומתחילה לצרוח בהיסטריה כשאני מנסה לקרב אותה לשד! בחלק האחר של הארוחות היא מוכנה לינוק מצד ימין שלי (התנאי הוא שאני אציע לה אותו ראשון...), ובחלק מהמקרים היא מוכנה לינוק גם מצד שמאל, אבל לא בתנוחה הקלאסית, אליה היא רגילה מאז שנולדה, אלא, כשהיא שוכבת על צד שמאל שלה (במקום על ימין שלה). לזה אנחנו מגיעות עם מניפולציות של כרית ההנקה ושלי. בנתיים כשהיא מסרבת לינוק או מסרבת לצד שמאל אני נותנת לה בקבוק שאוב ומשלימה את הארוחה .מלבד זה היא חיונית, עולה במשקל ונראית מצויין .אני חייבת לציין שלפני שבועיים וחצי היא גם כן לא הסכימה לינוק 12 שעות. רצנו איתה למרכז חירום בשישי בלילה. הרופאה שם המליצה לנו לתת לה בקבוק שאוב וזה מה שעשינו, והיא אכן אכלה ברעבתנות, אך מיד אח"כ חזרה לינוק באופן תקין עד לאפיזודה הנוכחית.
שום דבר לא השתנה בשיגרת החיים שלנו ובתפריט שלי (וגם לא החלפתי קרם גוף, לא לוקחת תרופות וכו'...).
היום רופאת הילדים שלה שללה בעיה רפואית (אוזניים, פה, כאבי צוואר...)
מה קורה כאן???? יש סיכוי שזה קשור למוצץ? האם החליטה פתאום שקל לה יותר מבקבוק? למה היא מוכנה לינוק רק כשהיא שוכבת על צד שמאל למרות שאין לה כאב צווארי והיא כן שוכבת על צד ימין בלי בעייה (כשזה לא קשור להנקה)?. אני ממש מיואשת.
תודה מראש וסליחה על האורך (פשוט יש המון פרטים...),
שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשושי
ג'ניס זאוסמר21/08/2007כל "הפרעה" במסלול הנורמאלי של ההנקה עלולה לגרום לתקלות - מאוד קשה ,אם בככל,, ניתן להוכיח. ולכן צריכים לנסות כל מיני דברים כדי שבסופו של דבר להצליח.
1 - להניק אותה רק בשקט, ברוגע ולא כשהיא רעבה מאוד
2 - להניק אותה בתנוחה שהיא אוהבת, לא לנסות כל מיני דברים
3 - תנסי ללחוץ על השד בזמן ההנקה כדי להזרים יותר חלב
4 - ייתכן שצד אחד משחרר חלב מהר יותר או בכלל יותר חלב - תשאבי ממנו אם היא מסרבת
5 - תנסי להגביר את יצירת החלב , זה ישמח אותה. שאיבה 10-15 דקות מכל צד לאחר ההנקה עם מכשיר טוב(לא מיני). גם אם לא יוצא
6 - 3 קפסולות חילבה שלוש פעמים ביום
7 - לוודא שתופסת טוב - תנסי אף לשפר
8 - על תכנסי ללחץ איתה - תרגיעי אותה (לא על השד) - ותנסי שוב
9 - תבדקי שוב אם היא באמת עולה מספיק בשקל
10 - אם זה ממשיך - בדיקה של עוד רופא
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)