מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמויות אוכל לתינוק יונק בן 3 חודשיםמיטל06/07/2009
שלום רב
בני בן כמעט 3 חודשים ויונק הנקה מלאה מרגע הלידה. לאחרונה התחלתי לשאוב את הארוחה האחרונה ב 11 בלילה והוא מקבל אותה בבקבוק ב-12 בלילה וישן עד 6-7 בבוקר.
כשאני שואבת את הארוחה זה לוקח המון זמן (בערך שעה ויותר) ובסוף אני מצליחה לשאוב 150 סי.סי.
אם אני נותנת לו מנה שאובה נוספת הוא יאכל מהבקבוק גם 210 סי סי אם יש.
האם זה הגיוני? אם ככה, אולי ה -150 סיסי שאני שואבת לא מספיקים לו? הבעיה היא שגם אם אני מאוד מתאמצת לא יוצא לי יותר מזה..וגם אז רק אחרי שהחלפתי כמה פעמים בין שני הציצים..
האם זה אמור לקחת כ"כ הרבה זמן לשאוב? (ניסיתי גם את ספקטרה וגם את מיני אלקטריק של מדלה)
איך אפשר לקצר את משך השאיבה או לחילופין לגרום לה להיות יותר יעילה?
האם במהלך היום הארוחות שהוא יונק מספיקות? שלא כמו המשאבה, הוא יונק פעם אחת מכל צד (שני ציצים בכל ארוחה). הוא עולה יפה במשקל אבל עצבני ולא נינוח במהלך היום...
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר06/07/2009הי מיטל,
תזכרי :
1 - תינוק יונק מקבל ארוחות שונות (כמות והרכב)במשך היממה - ולכן אין אפשרות לעשות כאלו חישובים
2 - יניקה של תינוק בריא ויעיל הרבה יותר יעיל מאשר כול מכשיר שאיבה - ולכן הוא יונק את מה שהוא רוצה וצריך ולכן עולה יפה במשקל.
3 - מבקבוק תינוקות מקבלים זרם מהיר וכמות רבה - כל עוד שיש זרם מהיר הוא יוכל
4 - אם את לא מניקה בלילה תצפי לירידה מסוימת בתפוקת החלב
5 - אם את זקוקה לשאוב כמות יותר גדולה תשאבי כמה פעמים ביום (לאחר ההנקות) חוץ מהלילהוכך תכלי לאסוף לך יותר
6 - ספק רב אם הוא יונק כמויות כאלה. אם הוא יונק 8 פעמים ביממה הוא קרוב לוודאי מקבל 100-עד120 סמ"ק בכל יניקה(יהיו ארוחות גדולות יותר וקטנות יותר)
7 - הציפייה לשאוב יותר - לא ריאלית
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)