מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרעפסים לא באים...שירי09/07/2009
שלום רב
ביתי בת שבועיים יונקת יניקה מלאה ,כל שד כחצי שעה ועוד חצי שעה נוספת. המרווחים יכולים להיות בין שעה לשעתיים וחצי בין האכלה להאכלה. השאלה שלי לגבי הגרעפסים בלילה. לאחר שסיימה את היניקה מ-2 השדיים אני מנסה לעשות לה גרעפס בכל התנוחות הקיימות ולא יוצא כלום, האם להתעקש על גרעפס ? כי אז יוצא ששעה אני יונקת ועוד חצי שעה מנסה גרעפס ואז שוב אחרי חצי שעה צריכה להניק שוב. כל זאת אני שואלת משום שבתחילה ניסיתי רבע שעה עד 20 דקות שביתי תתן גרעפס הנחתי אותה לישון ואז גיליתי שפלטה מהפה את החלב ואני מפחדת שתיחנק לי בלילה...אני מפחדת לישון כעת בלי גרעפס שלה ולכן ערה בלילות.... אשמח לעיצה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
קטיה09/07/2009היי , יש לנו ילדה בת 3.5 חודשים . גם אנחנו עברנו את זה. היא פשוט לא עשתה גרעפסים ופלטה מתוך שינה. היינו עושים משמרות בלילה אני ובעלי כי הייתה פולטת גם דרך האף. יחד עם זאת הייתה מעלה מצויין במשקל, אז ההמלצה היחידה שקיבלנו מהרופאה שלה, פשוט לעשות שיפוע של 45 מעלות במיטה שלה. מתחת למזרן שלה שמנו ספרים - קומות -3-2-1. פליטות הפסיקו בגיל חודש וקצת, למדה לעשות גרעפסים כמו אירי אחרי בירה בפאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקטיה
ג'ניס זאוסמר09/07/2009שלום רב,
כאשר תינוק מוציא אוויר - גרפס - לפעמים יוצא מעט אוכל יחד עם האוויר כי סוגר הקיבה עדיין לא מאוד חזק ומאפשר בריחה של תוכן חזרה לוושט ומשם החוצה דרך הפה והאף. זה מצב נורמאלי לחלוטין בקרב תינוקות אלה אם הכמות גדולה, התינוק לא עולה במשקל(פולט יותר מדי) או/ו מרוב הפלחטות יש לו כבר דלקת בוושט מרוב האוכל שמקורו בקיבה.
במקרים הללו השכבת התינוק בזווית עשוי לעזור יחד עם פתרונות אחרים.
הוצאת אוויר מפחיתה את הלחץ בקיבה וכתוצאה מפחיתה את הסיכוי לבריחת האוכל.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירי
ג'ניס זאוסמר09/07/2009היי שירי,
לא עושה גרפס לאחר כמה דקות - לוותר.
מה המשמעות של גרפס? - בלעתי אוויר - הוצאתי אוויר.
לא מעיד על כמות או איכות הארוחה
לא מונע פליטות
ולכן כל המירוץ הזה אחר הגרפסים פשוט מיותר!!!
תהני מהחיים ועל תבזבזי את הזמן על שטויות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרעפסים
שירי09/07/2009המון תודה על תגובתכם:-) שיהיה יום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)