מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת הנקה מאוחרתיפעת12/07/2009
שלום,
בני ,עמרי,בן חודש, בהתחלה ניסיתי להניק אותו ולא הצלחנו כ"כ אז פשוט שאבתי ונתתי לו את החלב שלי, שאבתי בערך 4-5 פעמים ביום, ובשבוע וחצי האחרונים לא ניזקקנו לתמ"ל
אתמול ניסיתי להניק אותו שוב והצלחנו, אני מניקה אותו ללא שימוש בבקובוק כבר שלוש האכלות
1 האם צריך לעשות מעבר יותר הדרגתי מבקבוק להנקה מלאה
2 לפעמים הוא מפסיק לינוק ומתחיל לבכות, האם זה אומר שהוא סיים, או שאולי נגמר החלב, או שהזרם ממש נחלש,או שהוא צריך גרפס, איך יודעים
3האם צריך לעשות לו גרפס באמצע באופן יזום ואחכ לנסות להמשיך להניק
4עמרי שוקל בערך 4 , פחות או יותר ,בבקבוק נתתי לו בין 85 ל100CC בארוחה, איך אני יודעת מתי הסתיימה ארוחה, כמה זמן ארוחה בגיל הזה צריכה להימשך
5האם צריך להחליף שד באמצע ומתי
6 התחלתי להניק אותו בתנוחת פותבול,מכוון שהומלץ לי עקב פיטמות ביישניות, האם אוכל להניק אותו בתנוחות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
חיה כהן12/07/2009יפעת שלום! נהדר שתינוקך התחיל לינוק.
לשאלותייך: אם מספק אותו רק הנקה אין בעיה שהוא יינק בלבד,לעיתים המעבר לא כלכך פשוט ואז בעת הצורך אפשר להוסיף בקבוק,עדיף כמובן חלב שלך עד כמה שאפשר.
לאט לאט תלמדו אחד את השני בניגוד לבקבוק בהנקה אין דיוקים או זמנים לכן לא אוכל להגיד לך כמה זמן להניק . יהיו ארוחות ארוכות ויהיו קצרות,יהיו הנקות שתינוקך יינק רק מצד אחד ויהיו שיינק משני הצדדים,בנוסף יהיו שעות ביממה שיאכל לעיתים קרובות ויהיו שעות שיפתח פער בין הארוחות- הכל תקין.
יש לשים לב ליציאות ושתן ,לערנות,כמובן לעליה במשקל וגם לנינוחות של התינוק.
בסוף ההנקה כדאי להרים לגרפס ,לא תמיד נשמע אותו אבל מס דק ולהשכיב.
ברגע שתהיו מיומנים כמובן תוכלי להניק בכל תנוחה!
הרבה הצלחה והנאה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)