הנקות ארוכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקות ארוכות
    ליאת
    13/07/2009

שלום רב,
    בני בן חודשיים, נולד בניתוח קיסרי בשבוע 42 במשקל של 2 ק"ג ולא הצליח לשמור על חום גופו במהלך 10 הימים הראשונים שהיה בביה"ח. לאחר נסיונות הנקה כושלים בביה"ח המליצו לי לשאוב ולא לנסות להניקו עד שישמור על חום גופו. לאחר שיצא מביה"ח עדיין היו בעיות ולאחר התיעצות עם יועצת הנקה התברר כי הוא סבל מלשון קשורה. התרנו את הלשון, ההנקה השתפרה אך עדיין ההנקות היו ארוכות מאוד ובהמלצת יועצת ההנקה ביצענו ניתוק חוזר. עד לשלב זה הוא היה מקבל הנקה של 15 דק' מכל צד+תוספת תמ"ל עם נפח שירד בהדרגה ועלה יפה מאוד! במשקל. לאחר הניתוק ה-2 של הלשון הוא החל להרגע לאחר הארוחות ולכן והפסקתי לתת לו את תוספות הבקבוק. בשבוע ה-1 שלאחר מכן עלה רק 50 גרם, בשבוע שלאח"כ 200 ג"ר ובשבוע שעבר עלה 140 ג"ר.
    אחות טיפת חלב המליצה לי לתת לו תופסת של בקבוק אחד ביום ואכן בשעות הערב/לילה אני משלימה לו לארוחה 60 מ"ל תמ"ל.
    כל הנקה אורכת מינימום שעה, לרוב שעה וחצי וגם אחרי הזמן הזה הוא כמעט אף פעם אינו רגוע בסיום הארוחה, הוא אף פעם לא מתנתק מהשד לבד, נרדם המון בהנקה ויונק לסירוגין, הרבה פעמים אני מרגישה שהוא "מנשנש" ולא יונק ביעילות למספר דקות ואז חוזר לינוק ביעילות.
    הוא גם מאוד סובל מגזים וקשה לי לפעמים לדעת האם הוא עדיין רעב או שזה כאב בטן.
    בשיחה האחרונה שלי עם יועצת ההנקה שנעזרתי בה היא אמרה לי שאין לה עוד מה לעזור לי מבחינת הנקה כי את הטכניקה אנחנו יודעים....
    כאשר אני שואבת לאחר ארוחה (חששתי שאולי מדובר במיעוט חלב) תמיד יש עוד כ- 20 מ"ל חלב בשאיבה של כ-7 דקות מכל צד כך שאני לא חושבת שמדובר במיעוט.
    אני מיואשת ולא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות כדי להגיע להנקות יעילות בזמן סביר ולא לבלות את כל היום בהנקה שאינה נגמרת, אשמח מאוד לעצה

המון תודה מראש
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקות ארוכות

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    14/07/2009

ליאת שלום!

ההתחלה היתה קצת קשה,ולכן התרגלתם להנקות ארוכות וממושכות! לדעתי כדאי לנסות לקצר את זמן ההנקה כשאת מקפידה במשך כל ההנקה להצמיד את התינוק טוב לשד,לשמור אצלו על ערנות ועושה תוך כדי הנקה מסג על השד! אפילו אם בסוף הארוחה את צריכה לתת תוספת של חלב שאוב.בצורה כזאת הארוחות יהיו יותר יעילותףואולי במשך הזמן תוכלי לרדת מהתוספות או יהיו ארוחות שהוא לא יזדקק לתוספת,אולי בלילות.
    שיהיה בהצלחה חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו