מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה נכונה?..יפעת16/07/2009
שלום,
התחלתי להניק אחרי חודש של בבקבוק (חלב אם, שאיבה), אני מניקה כבר שבוע, ואני נותנת לו לינוק כל פעם שהוא מבקש, עד כה הוא אכל כל 2-4 שעות בערך, חוץ מפעם ביום שהוא "דופק" פער של 5-6 שעות בין האכלות ( הוא לא נירדם מסודר אז אני נותנת לו לישון כשהוא נרדם) הפער הזה קורה פעם אחת ביום ופעם אחת בלילה , בעיקבות המרווחים הללו יוצא שהוא אוכל 5-6 פעמים ביום,כל הנקה לוקחת בערך שעה, כי הוא גם נח וגם אני מפסיקה את ההנקה להרגע כי כואב..
האם אני צריכה להחליף שד מתי שהוא , מתי
אולי הוא לא יונק נכון ובגלל זה לוקח המון זמן
עד ההנקה היו לו יצאות חרדליות ומאז שהתחלתי להניק הן יותר ירקרקות, מה זה אומר
היום נוצר מצב שהוא אוכל כמעט כל שעה, וממש לא רגוע, ולא נרדם. האם זה קפיצת גדילה(הוא בסוף שבוא חמישי ) או אולי זה בגלל הנקה לא נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
חיה כהן16/07/2009יפעת שלום!
ראשית כל מה שאמרת הוא נכון,צורת ההנקה יכולה להיות בגלל הנקה לא מספיק יעילה ואת זה תוכלי לאמת רק עי כך שיועצת הנקה תראה את ההנקה בזמן אמת.
תוכלי לדעת שהוא אוכל מספיק לפי מעקב משקל בטיפת חלב.לפי התאור שלך של מס הנקות ומרווחי זמן זה נשמע טוב,למרות שהנקה לא אמורה לקחת שעה.אולי אפשר לשפר וליעל את ההנקה.
ההנקות התכופות ביממה האחרונה בהחלט יכולים להראות על קפיצת גדילה או לחילופין אולי את מסתובבת בחום והוא צמא.
צבע היציאות לא משמעותי כל עוד התינוק עולה במשקל,בגיל זה יכול להיות אפילו ירידה במס היציאות וזה תקין.כתבת שכואב גם יכול להצביע על בעיה בהצמדת התינוק!
לסיכום כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב שתראה שהתינוק נצמד טוב לשד ושההנקה יעילה!
כל הכבוד ובהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)