הנקות תכופות בגיל 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקות תכופות בגיל 5 חודשים
    רוני
    27/07/2009

בתי יונקת בהנקה מלאה ומלאו לה 5 חודשים. עולה במשקל באורך תקין ונראית בריאה וחייכנית.
    כשהייתה קטנה יותר (גיל 3 חודשים) הצלחתי לשמור על מסגרת של הנקה כל 3 שעות, אולם השינויים והגדילה גרמו לכך שכיום היא יונקת לעיתים תכופות ביותר במהלך היום (כל 1.5-2 שעות) ונדמה שהיא יונקת מעט בכל פעם, למרות שהיא אכלנית יעילה. התחושה היא כי השד לא מספיק להתמלא לארוחה שלמה. כמו כן, יש לציין שהיא אינה מוצצת מוצץ ביום (לא מעוניינת בכך ופולטת אותו) ובלילה ישנה ללא מוצץ.
    אני מבצעת שאיבה אחת ביום, בבוקר (כ-180 מ"ל), ונותנת לה את החלב בארוחה האחרונה בערב (בשעה 19:00) ומציעה גם הנקה להשלמת הארוחה. במהלך הלילה ישנה לרוב שינה רציפה ואיננה יונקת, עד לשעה 05:30 בממוצע.
    יש לי הרגשה שהשדיים לא מתמלאים במהלך היום ושהיא לא מצליחה בעצם לאכול ארוחה מלאה שתחזיק אותה למספר שעות.
    שאלתי היא כיצד אני מגדילה את המרווחים בין הארוחות וגורמת לה לאכול ארוחות מסודרות, יעילות ומלאות יותר במקום לנשנש לאורך כל היום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יוסי

חיה כהן
    29/07/2009

שלום רב!
    הכל נשמע תקין. בגלל שהיא יונקת לעיתים קרובות במשך היום היא ישנה במשך כל הלילה,שנשמע דוקא טוב.
    אי אפשר להניק לפי שעון מאחר וההנקה זה לא רק אוכל ואולי עכשיו בימים חמים ביתך צריכה את ההנקה בשביל השתייה ולכן יונקת לעיתים קרובות. יש תקופות כאלה שתינוקות יונקים לעיתים קרובות וזה יכול לחלוף אבל אין דרך לווסת את הארוחות לזמנים קבועים.
    כל טוב
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו