מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת בלחץשני02/09/2007
אני מניקה את ילדי השני הנקה מלאה,אבל הפעם להבדיל מהקודמת אני ממש בלחץ שהוא תלוי רק בי,כי אני לא שואבת ,אין לי זמן עם עוד ילדה....אז אם אני יוצאת תמיד יש ת"מל אבל יצא לו רק פעם אחת לשתות-הוא בן 3 חודשים,אני בלחץ שאולי שלא אהייה לא ירצה בקבוק ואז מה? אם אהייה במרחק מהבית? התלות המלאה הזו ממש מקשה עליי כי עם ילדה בת 4 שכחתי כמה ההנקה היא תלות מלאה....
אני שוקלת לתת בקבוק בערב לפני השינה ואולי עדיף שהאבא ייתן? כך ייתרגל לעוד מישהו?
אבל אני כאילו לא שלמה שיאכל אוכל לא "מושלם" עבורו ואני כל היום מתלבטת בעניין כבר חודש...
מה גם שעוד כחודש וחצי אחזור לעבודה יהיה עליו ללמוד זאת בכל מקרה....כי שוב:אינני שואבת.
מה לעשות? ואיך לעשות זאת בהדרגה ובשלמות?
גם לפעמים אנחנו בגן הציבורי ולא תמיד הכיי נוח לי להניק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לחץ?
ג'ניס זאוסמר02/09/2007טלי שלום,
במקום להנות ההנקה את נלחצת. מה יקרה אם את לא תהיה בבית וירצה לאכול? יוכל מבקבוק כאשר יבין שהוא מספיק רעב או שיחכה לך. אין צורך ללחץ.
את לא שואבת - מה רע בלשאוב אם פעם את צריכה לצאת? כמו שאת אומרת יותר טוב ממשהו אחר.
וגם אם זה לעיתים רחוקות אין אסון שיקבל משהו אחר אם את לא שואבת.
כל עוד שאת יכולה להניק אותו בכיף לפני החזרה לעבודה - תעשי את זה ללא לחץ - זה לא עוזר וזה מקלקל לנו חוויה שצריכה להיות כמה שיותר זורמת וללא לחצים.
כאשר רואים את ההנקה כתלות (משהו שלילי) אני אומרת : הלו! תינוק אנושי נולד תלוי ויהיה תלוי וזה משהטבע קבע - כי אנחנו לא איילות בשדה או ארנבות. תינוק של בן אדם אמור להיות תלוי אפילו הרבה זמן כדי שיוכל להתפתח כפי שאמור להתפתח.
אם את חוזרת לעבודה בעוד חודש וחצי , גם למה להלחץ? תציעי לו בקבוק מדי פעם , ללא לחץ , וכך הוא יבין לאט לאט .
תסבירי לילדה שזה האוכל שלו ושהיא גם קבלה כזה אוכל - כאילו מובן מאליו. אין צורך לרחם עליה - אני בטוחה שהיא מקבלת את מלוא תשומת הלב והטיפול גם כך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)