מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבה\קולסטרוםאמא24/08/2009
רקע:
בלידות הקודמות הימים הראשונים היו סיוט כי לא היה לי מספיק חלב. באחת מהם אפילו הייתי צריכה לשאוב לפני כל ארוחה כדי לעודד יצור חלב. אחרי הימים הראשונים שבהם ממש היתה הנקה בלי הפסקה (כולל תינוק צורח מרעב – שזה הכי הפריע\כאב לי) החלב הגיע והכל הסתדר (הנקה מלאה שנמשכה מעל שנה)
השאלה (ואני מקווה שהיא לא טיפשית מידי)
חשבתי אולי להתחיל לשאוב לפני שהתינוק יגיע, כדי לעודד את יצור החלב כך שכשהתינוק יוולד אני אחסוך את הימים הקשים הראשונים ולתינוק יהיה חלב ישר... וכאן החלק הטיפשי מגיע: קולסטרום קיים רק בימים הראשונים, אם אני אתחיל לשאוב עכשיו (שבוע 39) לא יגמר הקולסטרום ויגיע החלב הרגיל עוד לפני שהתינוק יוולד? (ואז התינוק יפסיד את הקולסטרום שהוא כ"כ חשוב?!)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
חיה כהן24/08/2009אמא שלום!
בימים הראשונים לאחר לידה יש חלב רק התינוק צריך לדעת לינוק בצורה אפקטיבית והאמא צריכה להיות מוכנה להניק לעיתים קרובות,כל פעם קצת.
לא מומלץ לשאוב לפני הלידה,יכול לגרום לצירים מוקדמים,בנוסף לזה בהחלט אם תשאבי הרבה הרכב החלב ישתנה עוד לפני שהתינוק יקבל אותו.
הרבה פעמים בלידה חוזרת החלב מתחיל לזרום יותר מהר בנוסף לזה תניקי הרבה בימים הראשונים.
בהצלחה ולידה קלה.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)