שאיבה\קולסטרום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבה\קולסטרום
    אמא
    24/08/2009

רקע:
    בלידות הקודמות הימים הראשונים היו סיוט כי לא היה לי מספיק חלב. באחת מהם אפילו הייתי צריכה לשאוב לפני כל ארוחה כדי לעודד יצור חלב. אחרי הימים הראשונים שבהם ממש היתה הנקה בלי הפסקה (כולל תינוק צורח מרעב – שזה הכי הפריע\כאב לי) החלב הגיע והכל הסתדר (הנקה מלאה שנמשכה מעל שנה)

השאלה (ואני מקווה שהיא לא טיפשית מידי)
    חשבתי אולי להתחיל לשאוב לפני שהתינוק יגיע, כדי לעודד את יצור החלב כך שכשהתינוק יוולד אני אחסוך את הימים הקשים הראשונים ולתינוק יהיה חלב ישר... וכאן החלק הטיפשי מגיע: קולסטרום קיים רק בימים הראשונים, אם אני אתחיל לשאוב עכשיו (שבוע 39) לא יגמר הקולסטרום ויגיע החלב הרגיל עוד לפני שהתינוק יוולד? (ואז התינוק יפסיד את הקולסטרום שהוא כ"כ חשוב?!)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה\קולסטרום

הוספת תגובה

• אמא

חיה כהן
    24/08/2009

אמא שלום!
    בימים הראשונים לאחר לידה יש חלב רק התינוק צריך לדעת לינוק בצורה אפקטיבית והאמא צריכה להיות מוכנה להניק לעיתים קרובות,כל פעם קצת.
    לא מומלץ לשאוב לפני הלידה,יכול לגרום לצירים מוקדמים,בנוסף לזה בהחלט אם תשאבי הרבה הרכב החלב ישתנה עוד לפני שהתינוק יקבל אותו.
    הרבה פעמים בלידה חוזרת החלב מתחיל לזרום יותר מהר בנוסף לזה תניקי הרבה בימים הראשונים.
    בהצלחה ולידה קלה.
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא
    25/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו