מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להתייאש?שני30/08/2009
ילדתי לפני 5 שבועות תינוק מתוק במשקל 3390 גרם שינק מההתחלה. לאחר שבוע הוא ירד ל 3000 גרם ונאמר לי שההנקה לא טובה ומומלץ שאוסיף תמ"ל גי הוא צריך להתחזק ולגדול ובטיפשותי ותמימותי האמנתי ונתתי. לציין שהייתה לו צהבת בשבוע הראשון לחייו (לא חמורה) והתרנו לו לשון קשורה בגיל שבועיים.
מלפני שלושה שבועות, בלב כבד התחלנו להוסיף תמ"ל, שמגיע היום כמעט ל 50-60 כל ארוחה.
אני מניקה כל 3 שעות לערך (פעמים רבות זה ביוזמתי, הוא לא דורש כל כך אוכל), שואבת לעיתים (אבל לא יוצא הרבה...בבוקר, אחרי הנקה יוצא כ 40 ובערב כ10-20 משני השדיים) ומוכנה לעשות הכל לחזור להנקה מלאה (לוקחת חילבה, דיקור סיני וכו' להגברת חלב אם).
לאחר כל הנקה אני נותנת תמ"ל או חלב שאוב, אם כי החלב האוב הוא כמות יחסית קטנה. הוא לוגם את התמ"ל בהנאה רבה ואם היה יכול לקבל יותר מכמות זו היה בשמחה לוקח.
בינתיים הוא עלה לכמעט 3700 גרם, תינוק עירני ומקסים.
לא קל לו לינוק - כל הנקה היא מעין מאבק, הוא מתאמץ מאוד, אולי מתייאש ונרדם תוך דקה עד 3 דקות לשינה עמוקה (גם אם צרח לפני כן).
אני מאוד מאוד רוצה לגמול אותו מתמ"ל - יש לי סיכוי? האם גיל חודש לא מאוחר מדי?
האם כמות התמ"ל שניתנה לו לא גדולה מדי?
אני אמנם נותנת לו כל ארוחה לינוק, אבל מתיש אותי ומייאש אותי העיסוק עם התמ"ל וגם החלום שהיה לי על הנקה מלאה נשבר.
אשמח לתובנותכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתיאש
אור30/08/2009שלום שני
אני אור מההודעה הקודמת. רציתי לומר לך שמהנסיון שלי את בהחלט יכולה להצליח, אמנם צריך כח רצון מברזל אבל אל תתיאשי . לי היה קושי עצום , היה לי פצע על אחת הפטמות וזה היה סיוט שאי אפשר לתאר . הזמנתי לבתי יועצת הנקה פעמיים. שילבתי שאיבות מהשד עם הפצע והנקה מהצד השני, רק אחרי 3 חודשים! הפצע החלים וההנקה הסתדרה אבל הדרך הייתה קשה ורצופת קושי פיזי ונפשי , תמיד יש את החששות שאין מספיק חלב (תדעי לך שזו רק תחושה), ומתח לפני כל הנקה.
לדעתי תפסיקי לגמרי עם התמ"ל. תניקי אותו כמה שיותר ותשאבי מראש לארוחה הבאה שיהיה לך לתת לו תוספת. עם הזמן כמות החלב תגדל וגם התינוק ילמד לינוק ביעילות.
היום התינוק שלי בן חצי שנה ואני לצערי הרב מאוד נאלצת להתחיל בקרוב גמילה עקב חזרה לעבודה ורצון בהריון נוסף. מאחלת לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדילגתן עליי
שני31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


.jpg)
