מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת חריפה בשדיים-בבקשה תעזרו לי!!!הדר02/09/2009
אני מניקה כבר חודש את התינוקת שלי הכל הלך חלק עד שהרגשתי גודש עצום בשד שמאל וכאב ממוקד לאחר כמה שעות עלה לי החום ליותר מ 38. הלכתי לרופא הביאו לי אנטיביוטיקה צפורל לקחתי יומיים רצופים והמשכתי להניק תוך כדי ולשאוב אך החום רק עלה ל 39.5. חזרתי לרופא והוא שינה לי את האנטיביוטיקה לאוגמנטין 875 מ"ג. אני כבר 4 ימים עם חום גבוהה שלא יורד והכאבים עברו גם לשד השני עדיין עם כאבים עזים ואודם. החלטתי שאני כבר לא מסוגלת לשרוד את זה וחזרתי לרופא לבקש כדורים להפסקת הנקה. עם מצפון ובכי שלא נגמר לקחתי היום בשמונה בבוקר חצי כדור שנקרא קבותרים ועכשיו השעה שבע בערב ואני מרגישה שהחזה שלי מלא בחלב וכעת לא ניתן לשאוב ובכלל לא ניתן לגרות את הפטמות.
אני כבר לא יודעת מה לעשות האם הכדורים האלו יעצרו או לפחות יחלישו את הדלקת ואת הגודש?
או שבגלל שיש לי דלקת עשיתי טעות שלקחתי את הכדור להפסקת הנקה והייתי צריכה להמשיך לשאוב או להניק למרות הכאבים?. אני כל כך מפחדת שהמצב יחמיר ושגרמתי לעצמי יותר נזק.
בבקשה תענו לי בהקדם אני פשוט על סף יאוש, אני מרגישה שאני כבר לא עומדת בכאים.
תודה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדר
ג'ניס זאוסמר02/09/2009שלום הדר,
כמעט תמיד הסיבה לדקת בשד - חוסר התרוקנות טובה של השד הנובע מתפיסה לא מספיק טובה.
זה הזמן הכי פחות טוב להפסיק את ההנקה.
מה עושים?
1 - להמשיך להניק או לשאוב.כמה שאפשר ולעיתים קרובות על מנת לרוקן או לפחות לנסות לרוקן.
2 - קומפסים חמים - להחיש ריפוי.יש כול מיני אפשרויות - כרית חמה או כרית ג'ל - יותר טובים משיטות אחרות כי הם ממשיכים להיות חמים.
3 - הרבה מנוחה!!
4 - אנטיביוטיקה - להמשיך 10 ימים
5 - אדוויל ואקמול לכאבים
6 - אם לא עובר או אין הטבה תוך 24 שעות - 48 שעות
7 - את חייבת לעשות את כל זה לא רק להבריא אלה למנוע היווצרות מורסה בשד.
סבלנות
ובריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדר02/09/2009תודה על התשובה המהירה.
כבר התחלתי עם הכדורים להפסקת ההנקה. ועכשיו יש לי גודש רציני בשד ימין האם להוציא את החלב או פשוט ללבוש חזיה חזקה ולהמתין שהחלב יתייבש. אני לא רוצה לחזור להניק יש לי פשוט סיוט ממה שאני עוברת עכשיו. בנוסף האם אפשר לשתות תה מרווה תוך כדי נטילת הכדורים האלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר02/09/2009עדיף מאוד להוציא את החלב על מנת להפחית את הסיכוי להיווצרות אבצס.את לא צריכה לשאוב הרבה ,אין צורך להתרוקן או לשאוב לעיתים קרובות - רק למטרת הקלה.
את יכולה לשתות תה נענע ותה מרווה - אין שום בעיה בכלל.
קשירת השדיים - לא מומלץ כלל!!
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדר03/09/2009ג'ניס אני ממש מודה לך על התייחסותך המהירה... היום קמתי עם הרגשה יותר טובה מבחינה פיזית אך נפשית אני שבורה. התינוקת לא עשתה יציאה מאתמול ב 12 בבוקר והיא בקושי ישנה ובכלל לא רגועה, אני מרגישה שהאוכל החדש (מטרנה) כנראה לא כל כך טוב לה או שפשוט הורדתי לה את חלב האם ללא הדרגה וזה מה שגורם לה לסבול כעת.
אני מרגישה שהדלקת מתחילה לעבור כנראה מהאנטיביוטיקה החזקה שהחלפתי ובנוסף החום ירד. במידה והדלקת עברה ואני ירגיש יותר טוב האם אני יכולה לחזור להניק את הילדה למרות שכבר לקחתי את הכדורים לייבוש החלב (קבותרים) אני מרגישה עדיין גודש בחזה וכל 5 שעות בערך אני שואבת קצת כדי להקל על עצמי.
אני ממש מבולבלת, כל כך כואב לי על הנסיכה שלי אני לא מפסיקה לבכות בגלל המצב שאליו נקלעתי... מה את חושבת שעלי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר03/09/2009הדר,
שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב.
סביר מאוד שיהיה שינוי באופי ותדירות היציאות כאשר משנים את תזונת התינוק מחלב אם לתמ"ל.אם היא ממשיכה לא לעשות תתיעצי עם רופא ילדים או אחות טיפת חלב.
לגבי המשך הנקה: את יכולה להניק שוב .אין בעיה עם התרופה אבל יתכן ויש כבר הפחתת החלב עקב התרופה ועקב הדלקת (לאחר דלקת לפעמים יש מיעוט זמני).
אם היא מסכימה לינוק , תופסת טוב ושבעה - תניקי אותה - אם את רוצה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)