מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם התינוק שבעאלנה03/09/2009
שלום רב,
כאם טריה לילד מקסים בן 7 שבועות הניזון מהנקה בלבד, יש לי שאלה לגבי כמות האוכל שהוא אמור לינוק.אין לי בעיה של כמות, נהפוכו יש זרם ממש חזק שגורם לו להתנתק מס' פעמים. כבר כמה ימים הוא יונק כל 3 שעות כל פעם משד אחד, לעיתים נרדם - אז אני מוציאה את הפטמה מפיו, אם הוא מוחה אז ממשיכים בארוחה, אם לא - ממשיך לישון ולפעמים מתעורר אחרי דקות בודדות, די מרוצה ולעיתים רחוקות ממשיך לישון (בעיקר בלילה). לפעמים הוא מתנתק לבד בגלל הגזים, אז אני מרגיעה אותו ומנסה שוב לחבר לשד. בכל מקום כתוב שתינוק שבע הוא תינוק רגוע ושהוא יודע לבד מתי להפסיק. אצלנו גם אם יש איזה רבע שעה של רוגע ומשחקים זה תמיד נגמר בחוסר שביעות רצון שלו וקיטורים/בכי. הייתכן שהוא "חוזר להיות רעב" אחרי זמן קצר כל כך? כי נראה שהוא אף פעם לא מסרב אם אני מציע...
כמו כן, האם סיבים תזונתיים(קמח מלא, כוסמת) ותחינה יכולים להחמיר את תופעת הגזים?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלנה
ג'ניס זאוסמר03/09/2009היי אלנה,
תינוק שבע הוא תינוק שמביע את שביעות הרצונו מארוחתו בדרכים שונות ולפעמים אף משונות.
יש תינוקות אשר יונקים מצד אחד , עושים כאילו ששבעים אבל לאחר זמן קצר רוצים את הצד השני.
יש לזכור שהנקה היא לא רק אוכל ולכן אסור לראות את ההנקה כארוחה בלבד אלה כמכלול חוויות - אוכל, מגע, הרגעה... - כול הללו מהווים מרכיבים חיוניים להתפתחות התינוק.
תינוקות גם משנים את התנהגותם מדי פעם והתנהלות ההנקה משתנה.
אני מציעה להניק אותו גם בצד השני ולא לעשות חשבונות לגבי כמויות, זמנים או או התרשמויות.אם הוא נהנה מלינוק ועולה יפה במשקל - תמשיכ מבלי לשנות הרבה.
"אף פעם לא מסרב" - תיאור של רוב התינוקות היונקים בעולם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
אלנה04/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)