קשיים בהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בהנקה
    עינת
    10/09/2009

שלום,
    יש לי תינוק בן חודשיים שנולד בניתוח קיסרי מתוכנן בגלל מצב עכוז. ההנקה לא הייתה פשוטה מההתחלה ונעזרתי מס' פעמים ביועצת הנקה. מבנה הפטמה הקשה על ההנקה ,לתינוק לא היה רפלקס יניקה והוא היה רדום רוב הזמן. אחרי שהצלחנו להתגבר על כך והתינוקי גדל עלה יפה במשקל, (בחודשיים הוא עלה 2 קילו). היו לי כאבים שעברו לאחר ביקור היועצת ושיפור התפיסה.
    לצערי הכאב חזר והוא בעיקר בשד השמאלי - תחושה של שריפה שנראה כי מגיעה מהואקום שנוצר באזור העטרה ולא מהפטמה עצמה. התחושה היא בעיקר בתחילת ההנקה ולקראת הסוף והרגישות ממשיכה גם לאחר ההנקה. יועצת הנקה היתה ואמרה שהתפיסה טובה והתינוקי יונק מצויין ולא ידעה בדיוק למה לייחס את הכאב. חשבנו שאולי פטרייה ומרחתי מס' ימים בקטרובן, אך עדיין הכאב קיים ונראה כי לא יעבור. בגלל הכאב הורדתי את כמות ההנקות ואת השאר אני משלימה בבקבוק שאוב, לעיתים מטרנה. התינוקי אוכל ביום 6-7 ארוחות ביום וישן בימים האחרונים לילה מלא. כמו כן במקביל הרגשתי כי יש ירידה בכמות החלב. בבוקר החזה לא מלא כמו שהיה תמיד ובמשך היום מרגיש ממש מרוקן. התינוק יונק הרבה זמן בערך חצי שעה מכל צד וגם אני צריכה להפסיק אותו. בשאיבות הכמות קטנה יותר , וגם אני לא תמיד מצליחה לשאוב בבוקר כי הוא לא ישן יותר מחצי שעה. התחלתי להשתמש בטיפול חלב רב של רפאל ולאחר 24 שעות עדיין אין כ"כ שינוי. מיואשת מהכאב בהנקה ומכמות החלב, ועייפה מכל הדרך שעשיתי מהלידה ועד עכשיו עדיין נאבקת.
    1. בהנחה שהתפיסה נכונה האם יכולות להיות סיבות נוספות לכאב?
    2. האם יש דרך טובה יותר להגביר את כמות החלב?
    הייתי רוצה לתקן את חווית ההנקה שלי ולא להישאר עם ההרגשה הנוכחית.
    מה היא המלצתך?
    תודה
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

ג'ניס זאוסמר
    10/09/2009

עינת,
    בעיות כאלו חייבים לראות בזמן אמת בעיניים כי אחרת אי אפשר לדעת מה הבעיה.
    אם יש פטריה לא מספיק לטפל בבקטרובן.צריך טיפול לתינוק בפה - דקטרין אורל ג'ל וקרם דקטרין ובקטרובן לפטמה.אם בכל זאת הטיפול לא עוזר והבעיה אומנם פטריה יש לקחת כדורים בשם דיפלוקן במינון מיוחד ולא רגיל כמו שבדרך כלל ניתן.
    אני מאוד ממליצה לעקוב אחר משקלו ולא לקבוע שיש ירידת חלב רק על סמך תחושות.
    לדעתי חלב רב לא יעיל בכלל.חילבה 3 כדורים 3 פעמים ביום יכול לעזור.
    אבל שוב - אני לא מסוגלת לראות את אופן היניקה באמצעות הפורום ולכן לא ניתן לדעת ממה הבעיה, אם יש בעיה,נובעת.
    הכאב אמיתי ויתכן וקיים צורך בטיפול תרופתי או/ו לחזור ליועצת הנקה שוב.
    הלוואי ויכולתי לראות באמצעות המחשב.
    נקווה לטוב,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו