מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי לא ברור בזמני ההנקהאור12/09/2009
שלום רב,
בימים האחרונים ביתי הקטנה , היום כבת שבועיים , החלה לדרוש אוכל בקצב של כל שעתיים..
אני מנסה למצות איתה את ההנקה בכל פעם , כולל החלפת חיתול והצעת השד השני , אבל עדיין יקציה בכל שעתיים ודרישה לאוכל.
לפני כן, כל שלש שעות ולעיתים כל שלש שעות פלוס.
האם אני עושה משהו לא בסדר? היש דרך להיתגבר על העניין ? הרי לא אוכל להחזיק לאורך זמן ביקיצה בכל שעתיים ?..
אגב, מה אמור לקרות לאורך זמן ? האם ככל שהתינוקת גדלה זמני ההנקה לא אמורים לפחות ?או..
אודה על תשובתכם,
בברכה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ג'ניס זאוסמר13/09/2009היי אור,
התינוקוקת שלך עדיין מאוד צעירה וההנקה עדיין מתבססת ולכן סביר ונורמאלי שהיניקה תתנהל כך בינתיים.
בתנאי ש.....
היא עולה במשקל
עושה קקי צהוב ונוזלי לפחות 3-4 פעמים ביממה
מפרישה פיפי בהיר ובכמות טובה - 5-6 טיולים ספוגים ביממה.
תופסת טוב את השד, אין פצעים,יש התרוקנות וכו...
אם יש מקום לשיפור התפיסה זה עלול להתבטא בחוסר קבלת אוכל - לא יונקת בצורה מספיק יעילה.
תבדקי את העניין ואם יש אפשרות לשפר ..
היא אמורה לתפוס את השד כמה שיותר עמוק בפה וכמה שיותר שד בפה.
אם בכל זאת תופסת טוב - תני לה ללא הגבלה - זו הדרך הטובה ביותר לבסס את ההנקה.
בשלב הזה ההשקעה שווה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אור15/09/2009שלום ג'ניס ותודה על התשובה.
אני לא רגועה יכול להיות שהיא לא יונקת מספיק? או שהיא פשוט מבקשת ציצי בכדי להירדם ? ביומיים האחרונים אפילו כל שעה
אני מתכננת לשאוב בקבוק (בפעם הראושנה) ולתת לה לפני השינה לראות אם ע"י שליטה בכמות היא אוכלת טוב יותר וכתוצאה מיכך ישנה טובה בלילה לפחות כמו בהתחלה 3/3.5 שעות.
שאלתי היא , כמה CC ,ילדה בגיל שבועיים וחצי אמורה לשתות כאשר מדובר בבקבוק ?
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר15/09/2009אור,
הדבר הראשון והכי טוב שאת צריכה לעשות עכשו - לגשת לטיפת חלב בהקדם, לשקול אותה ולבש מהאחות לראות אותך מניקה.
נראה לי שהיא לא יונקת מספיק יעיל.
חלב שאוב - תני לה כמה שהיא רוצה מעבר ל100 סמ"ק.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק מסתבך לי ג'ניס
אור16/09/2009ג'ניס שלום,
אנ י מבולבלת לגמרי!!! ואובדת עצות.
מצד אחד היא יונקת במרווחים קצרים, אבל לא בוכה , אם היא היתה רעבה היתה בוכה ??
מביקור אחרון בטיפת חלב 10/9 היא עלתה יפה במשקל.. לפני שבוע יום חמישי שקלה 2.8 כאשר נולדה ב 27/8 - נולדה 2.380 ירדה 2.2 - כלומר העלתה ב 15 יום כ 600 גרם, נראה לי טוב.
1. היום ניסיתי לשאוב חלב , כאשר הצלחתי לשאוב משד אחד קצת יותר מ 40CC , האם תקין ?
אגב, מתי מלאי של חלב מתמלא השנית , האם נכון שאחרי חצי שעה ניתן לשאוב שוב ?
2. אתמול בלילה אכלה לראושנה מבקבוק חלב שאוב , כ 70 CC , אולי כאן הבעיה היות וקשה לי להאמין שאחרי 20 דקות ואף פחות של יניקה היא מצליחה להגיע לכמות של 70
3. האם ייתכן שכבר אחרי שלשה שבועות מהלידה שיש לי בעיה בייצור חלב ? השד לא גדוש כמו שהיה בהתחלה ..? מה כדאי לעשות על מנת למנוע את ההתדרדרות ? (אני שותה כ 2 ליטר מיים ביום !!!)
שוב הכל תופעה של שלשת הימים האחרונים.
אודה על התייחסותך,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ג'ניס זאוסמר16/09/2009אור היקרה,
נראה לי שההנקה שלך מוצלחת ביותר.
תפסיקי לחפס בעיות - היא עולה כל כך יפה,מתנהגת כמו תינוקת יונקת נורמאלית.
השד לא מתרוקן לגמרא אף פעם ולכן תמיד יש חלב בשד. יהיה יותר חלב אם השאיבה נעשת לא בקרבת היניקה.
בשלב הזה שאת נמצאת בו כבר לא מרגישים גודש כמו בהתחלה.
אני מציעה לך להניק אותה ולעזוב את כול השאלות.הלוואי והיה כך אצל אחרים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)