מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקה בגיל 11 חודשיםלירון12/09/2009
שלום, בני בן 11 חודש, והוא יונק בעיקר בלילה מכיוון שביום הוא אצל מטפלת.
הבעיה היא שבלילה הוא לא נרדם בלי הציצי, לאחר מכן כשהוא מתעורר בליה הוא רוצה ציצי לצורך "מציצה" והוא יכול להיות ככה לילה שלם, ברגע שאני מנתקת אותו הוא מתעורר וצורח. גם כשאני מנסה לדחוף לו מוצץ הוא יודע להבדיל ומסרב למוצץ. מה שאומר שכמעט כל הלילה הוא על הציצי...
אני חייבת את עזרתכן, אני ממש מרגישה שנהייתי "מוצץ" ימים ולילות שלמים ללא שינה...אני רוצה את הטוב ביותר בשבילו, אם הוא היה אוכל וממשיך לישון אין לי בעיה להמשיך להניק, הבעיה שנהייתי כאמור מוצץ וזה ממש נמאס לי ואני רוצה לגמול אותו.
איך עושים את זה בהדרגה? (כאמור הוא סרבן מוצץ...).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליון
ג'ניס זאוסמר13/09/2009שלום לירון,
הבעיה שלך היא גם הבעיה של הרבה מאוד אמהות.
הרגלת אותו ליניקה בלילה והוא פיתח את ההרגל בשמחה - כיף, נעים, מה רע?
תינוקות בגיל הזה זקוקים למגע הזה וקשה להם מאוד להתנתק.
לצערי אין דרך קלה להגמל מהרגל זה.
הוא לא ייקח מוצץ - זה רק ירגיז אותו
אם בעלך מוכן - שילך אליו בלילה וירגיע אותו בדרכים אחרות. אין לי ספק שבהתחלה יהיה קשה אבל אין דרך ההדרגתית או קלה.
מבחינתו הוא סבור שכך עושים וטוב לו. הם לא מבינים בשום שפה שעליהם להשתנות.
לפני השינה בערב יש ליצור אווירה של לילה טוב, בלילה כאשר קם לא מדליקים אור ולא מדברים או משחקים - עסקים בלבד.
מצד שני את יכולה להמשיך כך אבל באסטיביות להפחית את היניקות לאט לאט - שווה הנסיון.
כמו שאמרתי - אין רצפטים
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מהקנה
לירון30/10/2009היי ג'ניס,
לאחר נסיונות חוזרים ונשנים להפסיק לתת לו ציצי בלילה...אני ממש מיואשת, הוא לא מצליח להרדם בלי ציצי, הוא מעיר את כל הבית בבכי וחיפוש אחר הציצי, כמעט בכל פעם נכנעתי בסוף ונתתי לו ציצי הוא מצץ ולא אכל וכך הצליח להרדם, הבעיה שכך הוא יכול להיות שעות על הציצי, ולהשאר איתנו לילה שלם במיטה...צמוד לציצי כמובן, כנראה שרק כך הוא מצליח להרדם...ברגע שאני מנתקת אותו הוא מתעורר)
אני פשוט חסרת אונים ולא יודעת איך לגמול אותו ...אני חייבת את עזרתך....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון
חיה כהן30/10/2009לירון שלום!
כל גמילה היא קשה לחלק יותר ולחלק פחות.גם גמילה ממוצץ יכול להיות קשה וגם מטיטול.
צריך להיות עקביים וצריך למצא תחליף אם זה מגע אחר או בקבוק.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)