מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלות..רוית13/09/2009
שלום רב,
אשמח להתייעץ במס' נושאים...
הקדמה קצרה :)
בני בן שלושה חודשים וניזון בעיקר מהנקה ורק כאשר אני תשושה או חשה בכך שהוא עדיין רעב אני נעזרת בסימילאק (בממוצע אחת ליומיים- שלושה). הוא נולד בשבוע 36.6 במשקל 2.300 וכיום שוקל 5.300, ובטיפת חלב אמרו כי זוהי עלייה תקינה ואפילו מעל הממוצע במשקל.
1. צואה- בחודש הראשון כמעט בכל החתלה ובחודשיים האחרונים בכל מס' ימים ואז בכמויות גדולות, האם תקין?
איך אפשר להבחין בין שלשול לצואה תקינה אם צואה של תינוקות יונקים היא גם כן נוזלית?
2. יש לי תחושה שהוא תמיד רעב כשהוא עירני ושבכל פעם שאציע לו לינוק הוא ייצמד לשד, רק בסיום הנקה הוא שבע ונינוח. האם כך זה אצל תינוקות יונקים?
3. תנוחת ההנקה שאני אימצתי והכי נוחה לנו היא בשכיבה שלו על הצד, כשבטנו מופנית לבטני. מטרידה אותי המחשבה האם נוח לו לינוק כך.. אני מנסה לדמיין אותי אוכלת כך וזה נראה לי בלתי אפשרי ולא נוח. איזו תנוחה מומלצת?
4. קראתי במס' מקומות שאם התינוק נרדם בזמן ההנקה, בכדי להציע לו את השד השני כדאי לחתל אותו וכך הוא מתעורר..
א- אין לי לב להעירו וב- גם כשניסיתי לפי השיטה הנ"ל ראיתי שהוא פולט המון, כי מן הסתם טלטלתי אותו.. מה דעתך??
תודה מראש ומתנצלת על האריכות ..
חג שמח!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוית
ג'ניס זאוסמר13/09/2009רוית היי,
נראה לי שעשית עבודה טובה - יישר כוח.
צואה : התיאור נורמאלי לתינוק יונק בתנאי שיש עליה טובה במשקל.
שלשול : מכיל ריר, ריח שונה, צבע שונה
תינוק תמיד מוכן לינוק : תינוק נומאלי בהחלט
תנוחת ההנקה : אם את מצליחה להגיע להצמדה טובה בשכיבה - אין שום בעיה לתינוק.את לא יכולה להשוות את עצמך לתינוק.
2 צדדים : מומלץ להניק מ-2 הצדדים, לאחר צד קאשון לחתל ולהמשיך.רוב רובם מסתדרים מצוין כן גם במחינת כמות החלב שהוא יונק וגם תפוקת החלב.במקרים רבים יניקה רק מצד אחד מביא לחוסר חלב ולכן מומלץ.יש בכל זאת תינוקות המסתדרים מצוין עם צד אחד. אם הוא ממשיך לעלות, שמח ומסרב את הצד השני יתכן שהוא ביניהם.
בהצלחה ותהני ממנו,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ::)
רוית14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)