מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהנקהליאת13/09/2009
שלום רב, רציתי להתייעץ בנוגע להנקת התינוקת שלי. נולדה לפני 6 שבועות, הנקה מלאה מההתחלה. שקלה 2880 בלידה. לאחר תשעה ימים עלתה ל3 קילו, שלושה וחצי שבועות אחר כך, שקלה 3680. האחות אמרה שזה לא מספיק, שהיא צריכה לעלות עוד, המליצה על עיסויים לשד וחילבה. יש לציין שכשבאתי אליה, הייתי מותשת לגמרי - כי היא ינקה המון במשך היום, כמעט ולא עושה הפסקות (שדווקא כן היו בהתחלה) וישנה יותר בלילה - שעתיים, שלוש שעות- קמה לינוק, חוזרת לישון. האחות אמרה שהיא יותר מדי על הציצי, שהנקה צריכה להיות עד 45 דקות משני הצדדים, לא יותר.
אחרי אותה שקילה, אכן התחלתי בעיסויים, ולא יודעת אם זה קשור, אבל היא פתחה מעט יותר מרווחים במשך היום. גם התחלתי לשאוב, כי פעם בשבוע אני יוצאת לשלוש שעות, ויוצא לי 50-70 בשאיבה לא ארוכה (רבע שעה) משני הצדדים. כשהשארתי אותה שבוע שעבר, היא אכלה פעמיים- פעם אחת 70, פעם שנייה 50. בכוונה השארתי מחולק למנות קטנות.
היום היה יום מאוד קשה - היא ישנה טוב בלילה, אבל עד שלוש וחצי אחה"צ לא ישנה כמעט בכלל, ינקה רוב הזמן, ולא הייתה רגועה. אתמול גם ינקה ממני המון במשך היום, עד שנרדמה בלילה וישנה די טוב עם הפסקות סבירות.
רציתי לשאול:
1. האם העלייה שלה במשקל תקינה? כי בסה"כ היא כן עלתה בערך 200 בשבוע.
2. האם זה נורמאלי שבגיל 6 שבועות זה יהיה כך? כל כך מבולגן מבחינת שעות?ממה שזכור לי עם בני הבכור, היה יונק, הולך לישון, ולא נמצא כל כך הרבה במשך היום עלי. האם היניקה הממושכת וחוסר השקט, מראים שאין לי מספיק חלב? שהיא לא יונקת מספיק?
3. האם כדאי לשאוב בין ההנקות? או לקחת כדורי חילבה? מאוד חשוב לי להניק, אבל אני כל כך מותשת...
תודה מראש וסליחה שההודעה כל כך ארוכה...
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר13/09/2009היי ליאת,
הבעיה העיקרית כאן היא - לא כל התינוקות דומים ובכלל.
התינוק הזה שונה מאוד מהקודם ואין מה לעשות.
אני ממליצה לנסות כמה שיטות להגברת החלב :
1 - להמשיך ללחוץ על השד בזמן ההנקה. לחיצה על השד כל עוד הוא יונק , כאשר מפסיק יש להרפות וללחוץ שוב - הפעולה מזרימה חלב ומעודדת יניקה.
2 - שאיבה לאחר כל הנקה - אפילו אם לא יוצא
3 - חילבה
תינוקות הישנים טוב בלילה בדרך כלל מוסיפים יניקות במשך היום - כדי לקבל מספיק אוכל.
בקשר למשקל : בסדר אבל בצד המינימאלי.אפשר עם הפעולות הללו לשפר את המצב.
ספרי לי מה קורה,
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)