שאלות לגבי הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי הנקה
    תמר
    14/09/2009

שלום..בני איתי כבר בן חודש וחצי, ומוזן על יד הנקה בלבד במהלך היום אחת לשלוש שעות ( לרוב יונק כ- 7-8 פעמים ביממה.בשעות הלילה מתעורר לאכול וחוזר לישון) אני חוששת שאינו עולה מספיק במשקל...
    הוא נולד במשקל 3200,יצא מבית החולים במשקל 2900, לאחר חודש- 3700. היום, לאחר 6 שבועות שוקל 3900.
    לרוב אני מנסה להניקו 10 דקות מכל צד, הבעיה היא שתמיד הוא מאוד נלהב בהתחלה , אך לאחר 5-7 דקות מתחיל לנמנם. לאחרונה, כאשר אני מנתקת אותו , ומעלה אותו לגיהוק הוא ממשיך לנמנם עוד דקה - שתיים ואז מתחיל להראות חוסר שקט קיצוני, מנסה למצוץ כל מה שבסביבתו, ובוכה. נרגע על ידי מוצץ. זה קורה גם לאחר שסיים לינוק משני הצדדיםי.
    אני תוהה אם אינו אוכל מספיק? או שפשוט אוהב למצוץ?האם זהו סימן לרעב? האם עלי להציע לו שוב פעם שד? כשאני מציעה לו הוא תמיד רוצה ותמיד נראה רעב ( גם אם ינק לפני 10 דקות/ שעה..)
    חשוב לציין כי לעיתים בגלל החוסר שקט אינו מגהק ולעיתים פולט כמויות גדולות ואף מקיא.

אשמח לקבל חוות דעתכן- האם בעיה בפליטות המרובות? משך ההנקה? תדירות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2009

שלום נטע,
    נראה לי שהוא עולה מספיק והתופעה הזאת מאוד מתאימה לקשיים האופייניים של תינוקות בגילו.
    הרבה תינוקות פולטים - כדאי אבל שיבדק על ידי רופא ילדים.
    כנראה שהוא רוצה להמשיך לינוק וכך הוא אפיון היניקה שלו כרגע.
    אני ממליצה לתת לו כמה שהוא רוצה וכמה שפחות להתערב בהנקה כרגע.
    ככל שהוא יינק יותר, יהפוך למומחה, יקבל יותר ויגרום ליצירה טובה יותר.
    הפליטות מהוות בעיה רק כאשר הן מונעות ממנו לעלות מספיק במשקל.
    שנה טובה ומלאת חלב,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו