מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לעבודהמירי08/09/2007
שלום
ילדתי לפני חודשיים ואני מניקה בלבד ללא תמ"ל.
אני מתכוננת לקראת החזרה לעבודה והתחלתי לשאוב במשאבה שהשאלתי מיד שרה ומקפיאה את החלב בשקיות מיוחדות לכך.
אני שואבת פעמיים ביום בבוקר ובערב מגיע סה"כ ל- 125מ"ל ביום שאיבה. וכמובן מניקה.
מספר שאלות:
1. האם כמות השאיבה נחשבת למועטה יחסית???
2. בימים האחרונים בקבוק המשאבה התקמט תוך כדי השאיבה כמו ששותים מתוך בקבוק והוא מתקמט כאילו נשאב. למה זה קורה?? האם עליי לקנות ערכת שאיבה חדשה??
3. לפי מה שקראתי כדי להמשיך להניק ולהימנע מגודש צריך לשאוב גם בעבודה. איזו משאבה כדאי לקנות ידנית/חשמלית ושל מי??
כרגע יש לי בבית חשמלית של יד שרה אך אינני רוצה להיסחב איתה לעבודה. אני רוצה משהו קטן שאוכל להשאיר שם ושיהיה פשוט לשימוש ומהיר.
4. כמה פעמים עליי לשאוב בעבודה?
5. לאחר שאיבה, בתוך כמה זמן יש חלב שהתינוק יכול לינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
ג'ניס זאוסמר10/09/2007מירי שלום,
יופי את עושה עבוד טובה!
את מניקה מלא וגם חוסכת 125 סמ" ק ביום - בסדר גמור.
בעניין בקבוק השאיבה - ייתכן שמכשיר השאיבה שואבת חזק מדי וזקוק לטיפול, זה ממש לא נראה לי!
תבקשי מיד שרה שיתנו לך מכשיר מדלה או ספקטרה - יותר טובים.
כאשר תחזי לעבודה כדאי לשאוב גם בעבודה גם כדי שלא יהיה גודש וגם כדי שלא לגרום להפחתה בתפוקת החלב, מה שאת מצליחה כל כך יפה עכשיו.
בעבודה אפשר להשתמש במכשירי מדלה - מיני אלקטריק או סווינג או במכשירים ידניים של אוונט או מדלה. לפי דעתי כדאי חשמלי לחסוך זמן ומאמץ. בעבודה תשאבי כל 3-4 שעות לפחות בהתחלה או לפי הצורך.
חלב נוצר כל הזמן ומהר יותר ככל שמתרוקנים לעיתים קרובות יותר אבל אם תניקי אותו מיד לאחר השאיבה
הוא ירגיש זרם חלש - תוך שעה וחצי צריך להיות בסדר - נראה לי.
בהצלחה
(דאי לדעת שלא תמיד יש אפשרות לשלוט בהנקה ובכמויות החלב כך - עז בערבון מוגבל )
חג שמח
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)