מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותעינת16/09/2009
שלום,
אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות:
1. כמה תינוק בן חודשיים וחצי השוקל בערך 5.5 קילו אמור לאכול מבקבוק שאוב?
2. האם שאיבה במקום הנקה גורמת גם היא לייצור חלב, או עשויה להפחית את הכמות?
3. האם הגיוני שמשך ההנקה לא השתנה עד היום, עדיין הבן שלי לפעמים יונק כ20 דקות ויותר מכל
צד? האם זה עשוי להעיד על מחסור בחלב? איך יודעים אם יש מספיק חלב? לרוב הוא לא
משחרר לבד את הפטמה, רק כשנרדם. יכול להיות חסר שקט אחרי ששיחררתי אותו ,ולהירגע
אחרי 2 דקות - לא ברור לי אם הוא עדיין רעב?
4. בתחילת ההנקה הבן שלי נוטה לפתוח פה גדול, אך לאחר מספר דקות מצמצם את הפתיחה,
וכאשר אני מנתקת אותו ומנסה לחבר מחדש זה קשה יותר, הוא לא תמיד פותח פה מספיק גדול
ונראה כי לא יונק יעיל במיוחד, יכול להיות שתחושת השריפה שיש לי לעיתים ביניקה קשורה לכך?
כיצד ניתן לשפר?
תודה,
עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לעינת
ג'ניס זאוסמר16/09/2009היי עינת,
1 - תינוק בגיל הזה יכול לאכול מ:100 ועד 150 בבקבוק.התשובה חלקית כי תינוק יונק או זה שמקבל חלב אם יאכל לעיתים קרובות יותר כמויות קטנות יותר .ולכן אין אפשרות לעשות השוואה עם תינוק הלא מקבל חלב אמא.אני הייתי נומנת לו כמה שירצה.
2 - אין מכשיר שאיבה אשר מעתיקה הנקה ולכן כאשר שואבים קיים סיכוי לשיבוש בתפוקת החלב.אם תרצי לשאוב עליך להשיג מכשיר מאיכות גבוה על מנת להקטין כל סיכוי לשיבוש ולשאוב לעיתים קרובות.
3 - תיאור של הנקה נורמאלית . הרמה תינוקות קצת לא שקטים לאחר ההנקה/האכלה ולוקח להם קצת זמן להירגע.אם התינוק עולה במשקל מספיק הוא מקבל מספיק חלב.
4 - אם הוא לא תופס מספיק טוב תורידי אותו מהשד ותחברי אותו מחדש - הוא יבין מהר מאוד שעליו לתפוס טוב כל בזמן.
בהצלחה ושנה מאוד טובה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)