מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנושא גזים ושאיבהליאת23/09/2009
ג'ניס היקרה שלום, לפני שבועיים שאלתי שאלה לגבי הנקה וענית לי במהירות, ועזרת לי מאוד. לא הספקתי להודות לך- המון תודה!!
יש לי שאלה נוספת, בתי בת השמוןנה שבועות החלה לסבול מגזים, בוכה הרבה, לא רגועה ומתקשה לישון ביום ובלילה (בלילה בד"כ ישנה עם מרווחים של 4-3 שעות בין כל הנקה). היא מנסה לישון, אך אני רואה שהיא מתכווצת מכאבי בטן, ודי סובלת (וגם אנחנו..).
היא עולה במשקל באופן תקין (בסביבות 200 ג' בשבוע - נשאר יציב, באותו אחוזון) ומאז שהתחילו הגאזים היא יונקת המון, יותר מהרגיל, זה והמנשא מצילחים להרגיע אותה כשכואב לה.
שאלתי היא: האם יש מאכלים שידוע לך שכדאי להמנע מהם חוץ מהמובן מאליו- מצליבים ומוצרי חלב פרה? האם כדאי לתת לה תה קמומיל (או שאני אשתה?)
שאלה נוספת בנושא משאבה- האם את ממליצה על משאבה מסויימת? בטיפת חלב האחות המליצה לי לשכור את הלקטינה או סוג אחר של מדלה (לי יש את המיני אלקטריק והיא די מייאשת)
אני צריכה לשאוב פעמיים בשבוע ובקרוב, כמעט כל יום אם ארצה להמשיך להניק.
תודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
חיה כהן24/09/2009ליאת שלום!
גזים הם תופעה מוכרת אצל רוב התינוקות ללא קשר להנקה,ולכן אין קשר בין מה שאת אוכלת או שותה וגזים אצל התינוק.
אין תרופה אחת לגזים יש המונים בשוק,אפשר לנסות ולעיתים פשוט צריך לחכות שהזמן יעשה את שלו בדכ 3 חודשים וזה עובר.
עצה אחת שקשורה להנקה להקפיד על הצמדה טובה לשד ולתת לתינוק לינוק מצד אחד עד שיירד לבדו מהשד ולא להעביר אותו מהר משד לשד.
בנושא המשאבה יש כל מיני בשוק אם את לא מסתדרת עם המיני אלקטריק תנסי אולי ידנית של אוונט או חשמלית של אוונט. אם את צריכה לשאוב כשאת מחוץ לבית אז הידנית יכולה להיות שימושית.
גם השאיבה זה מיומנות וכדאי להרגיל את הגוף לאט לאט.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)