מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת הנקה בלילה בגיל 8 וחצי חודשיםלימור28/09/2009
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי שגרת הלילה של בני. הילדון בן 8 וחצי חודשים, אני מיניקה די מלא (גם כאשר היה במסגרת שאבתי, ולאחרונה עברנו לחו"ל במסגרת עבודה של בן זוגי, כך שאני איתו בבית כל היום).
שיר אוכל 3 ארוחות ביום מזון מוצק, לפעמים בתיאבון רב ולפעמים משלים בהנקה (אנחנו עדיין לומדים את הנושא - עד עכשיו אכל בעיקר בפעוטון והעדיף את זה על בקבוק, עכשיו האלטרנטיבה היא יניקה אז זה קצת אחרת...). ילד גדול, חייכן רגוע ומפותח ומראה את כל הסימנים שטוב לו בחיים...
בלילה - מאז שנולד יונק המון (בהתחלה זה היה כל שעתיים במקרה הטוב, עכשיו זה מאוד משתנה ואני גם מתקשה לעקוב אבל נראה לי שבערך כל שלוש שעות בתחילת הלילה ובסופו יותר). לפעמים הוא מתעורר וצריך כמה "לגימות" וחוזר לישון. הלילה מתחיל אצלו ב-8 ונגמר בסביבות 6-7 בבוקר. כמו כן בד"כ מתחיל את הלילה במיטתו ובאיזשהו שלב נשאר לידי אחרי ההנקה וישן בינינו.
עד לא מזמן הייתי שלמה עם ההרגלים האלו, אבל בחודשיים האחרונים זה נראה לי כבר לא לעניין - אני כמעט בטוחה שרוב היניקה בלילה היא לא מרעב אלא מהרגל ותחליף מוצץ, ונראה לי שאם יינק פחותבלילה שנינו נישן יותר טוב - גם הוא יוכל לפתח רצף שינה טוב יותר.
חשוב גם לציין שלא השכלנו להרגיל אותו להרדם לבד במיטתו - עד לא מזמן גם היה נרדם בהנקה, לפי כמה ימים הפסקנו עם זה, בהתחלה קצת התנגד אח"כ הסכים - עם בעלי בלי בעייה ובלי עזרים, ואיתי עם מוצץ, אבל בכל מקרה כרגע על הידיים הוא נרדם יחסית בקלות, במיטה הוא לא מוכן בשום אופן.
השאלה שלי:
אני רוצה להפחית את הנקות הלילה, ומתלבטת כמה מהן להשאיר? מה הגיוני בגיל הזה שנובע מרעב? כל 4 שעות? פחות, יותר? יודעת שאין תשובות מוחלטות אבל קריאת כיוון שלא ארגיש שאני לא עונה על צורך...
ושאלה נוספת:
האם נכון להתחיל במקביל בתהליך של הרדמה במיטה ושינה במיטתו כל הלילה, או שעדיף לדרג? ואם לדרג, אז עם מה מהשניים (הנקה בלילה או הרדמה במיטה ושינה במיטה שלו כל הלילה) נכון יותר להתחיל?
סליחה על האורך ותודה!
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ג'ניס זאוסמר28/09/2009לימור שלום,
כמו שאמרת, הוא רגיל לינוק בלילה - תלוי יותר מזקוק.
אבל - לשנות הרגל לא פשוט ואין תשובות או רצפטים קלים ומהירים.
יש האומרים - בהדרגה
ויש האומרים - זבנג וגמרנו
אני אומרת שזה לא משנה מה עושים - אבל ברכות.לא מאמינה בכסאח וחשוב לזכור שלמרות ההרגלים כל תינוק הוא שונה עם צרכים שונים ואופי שונה ולא תמיד אפשר להשיג בדיוק את מה שאחרים משיגים.
העובדה שכבר לא נרדם בהנקה מראה שהוא משתף פעולה.
המסרים צריכים להיות ברורים ועקביים.
בלילה לא מדליקים אור ואים "פוצי מוצי",
לפנות ערב צריך ריטואל של ללכת לישון - סדר מסוים של אמבטיה,אוכל, סיפור, הורדת הילוך.
כל אחד בסופו של דבר מגיע לשינה כל הלילה - תאמיני.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)