מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק גדולענת28/09/2009
שלום
בני נולד לפני 3 שבועות במשקל 4.310בשבוע 38. בתחילה הנקתי אותו כל היום ובערב בקבוק שלסימילאק. עם הזמן התחלתי להרגיש שהנקה בלבד לא מספקת אותו ושהוא לא שובע ורוב היום רעב הוספתי לו בקבוקי סימילאק כי בשאיבה לא יוצא לי מספיק וכעת אני חוששת שהוא אוכל יותר מידי ויותר מפריע לי שאני לא מצליחה לייצר מספיק חלב . בשאיבה יוצא לי בין 10- 50 סמ"ק סה"כ.
מה עלי לעשות אני מרגישה די חסרת אונים.
אגב הוא מתעורר לאכול כל שעתיים האם זה נורמלי?
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר29/09/2009היי ענת,
הטעות הבסיסית שלך הייתה מתן סימילק בהתחלה. התבססות יצירת החלב בתחילת תהליך ההנקה תלוי ביניקה בלעדית על מנת להתאים את תפוקת החלב לצרכי התינוק.גופך הבין שתינוקך זקוק לכמות מסוימת של חלב מינוס הכמויות של הסימילק.ולכן היצירה בהתאם.
מעבר לזה - תינוק האוכל מבקבוק מקבל כמויות גדולות יותר מאשר בהנקה וקיבתו מתרגל ומתרחב בהתאם.מצב כזה מביא לחוסר שביעות רצון מההנקות והגברת התוספות.
המעגל האין סופי הזה מביא בסופו של דבר להפחתה בתפוקת החלב .
גם תינוק גדול יכול לקבל גם מההתחלה חלב אם ללא תוספות - הטבע לא מתבסס על קיומו של התמ"ל.
אם ברצונך לנסות להגביר את החלב עליך להשקיע מאמצים בהגברת ההנקות, שאיבות עם מכשיר מעולה(יד שרה) וכמוסות חילבה (3 כמוסות 3 פעמים ביום).יחד עם זה להפסיק את מתן התמ"ל ולהניק אותו הרבה. את עדיין נמצאת בשלב שאפשר להעלות את כמויות הלחב.
אם יש לך רצון המוכנה להשקיע זה עדיין אפשרי.
ההנקות בהחלט תהיינה לעיתים קרובות ותצתרכי להקדיש הרבה זמן ואנרגיה למען התהליך.
לפי דעתי שווה מאוד הנסיון לטובת התינוקי שלך ולמענך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)