מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטה לאחר הנקההדר30/09/2009
צהריים טובים!
אני מניקה את בני מאז נולד, היום אנחנו חוגגים חודש!!
רציתי לדעת האם נכון להתחיל לשאוב כדי שיהיה לי חלב למקרה שאצטרך להשאיר אותו או לחכות עם זה עוד קצת.
כמו כן רציתי לדעת אם פליטה היא סימן שהוא אכל מספיק או שלאחר פליטה לנסות להציע לו לאכול עוד.
תודה הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדר
ג'ניס זאוסמר30/09/2009היי הדר,
תינוקות פולטים מכמה סיבות.
פליטה לרוב נובעת מחזרת אוכל מהקיבה לוושת והחוצה כאשר מוציא אוויר, מחליפים טיטול ישיר אחרי הארוחה או סתם ללא סיבה.
תינוקות מסוימים מוציאים כך הרבה והדבר משפיע לרעה אפילו על משקלם.
הרבה פעמים התינוק חש הקלה לאחר הוצאת אוויר ופליטה ומבקש להשלים את החסר. אין שום בעיה - תני לו עוד לינוק.
פליטה לא מסמנת את גמר הארוחה או שקיבל מספיק.
אין זמן מוגדר שאפשר להתחיל לשאוב , אם צריך לשאוב.
ג'ינס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסרב לינוק
א.01/10/2009שלום, בני בן חודש ושבוע ומאז שהוא בן יומיים (בגלל צהבת) קיבל תוספות מזון כאשר אני שאבתי. כעת אני מעוניינת להניק באופן מלא ומעוניינת להגביר ייצור חלב. הבעיה היא שהוא לא מוכן להישאר על השד יותר מ-5 עד 10 דקות ואחר כך מאבד סבלנות. אני יודעת שההצמדות שלו לשד היא תנאי הכרחי להגברת החלב אבל לא מצליחה לגרום לו להיות סבלני. הוא מיד מתחיל לבכות ולשחרר הפטמה (שוב ושוב) עד שבסוף אני נשברת ונותנת לו בקבוק. התחלתי לקחת עכשיו תמצית שקניתי בבית מרקחת שכוללת חילבה, אניס וכו' שאמורה להגביר ייצור החלב ואני שואבת כ-5 עד 6 פעמים ביום (יוצא כ-170 מ"ל ביום). תוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור? איך אפשר לגרום לו להישאר על השד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ל-א
ג'ניס זאוסמר02/10/2009היי,
חבל שאת לא מציינת את משקלו כי תינוק שיונק 5-10 דקות יכול לקבל יניקה מלאה בתווח זמן זה.
אני ממליצה להמשיך לשאוב - שימי לב למכשיר. את חייבת סוג טוב : מדלה לקטינה או ספקטרה.
עדיף לקחת כמוסות חילבה מאשר כל תכשיר המכיל קצת מזה וקצת מהאחר.
בזמן שהוא יונק תלחצי על השד - 4 אצבעות מתחת לשד ואגודל למעלה.ללחוץ בבשר השד בזמן ההנקה.כאשר הוא מפסיק לינוק להפסיק את הלחיצה לכמה שניות ושוב ללחוץ.
אם הוא יודע לתפוס בהתחלה ,הלחיצות אשר מזרימות חלב ,יעזרו לו.
אם הוא לא תופס - תלכי לייעוץ הנקה על מנת לא לאבד את ההנקה.
תוך שבוע של חילבה + שאיבות +לחיצות את אמורה לראות שיפור
בהצלחה וחג שמח,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)