מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה לפני השינהנועה06/10/2009
שלום,
בני היקר בן ארבעה חודשים יונק מלא למעט בקבוק שאוב בצהריים ופורמולה לפני השינה שבעלי מאכיל אותו בטקס הקבוע שלהם. :)
בני אוכל 180 מ"ל לפני השינה, ובשאר היום, לפי השאוב באיזור ה150-160.
בגלל תחילת לימודי תואר השני בקרוב, אצטרך לדלג על עוד ארוחה במשך היום, ומאחר שאין לי מספיק חלב שאוב אצטרך לתת לו פורמולה.
בגלל זה אעדיף לחזור להניק אותו לפני השינה במקום הפורמולה, אבל אין מצב שבעולם שיש לי כמות של 180! אני שואבת קבוע בערב בסביבות 21:00 (שעה וחצי אחרי שאוכל) ובימים הכי טובים אני שואבת 100, ובדכ שואבת 70-80. אני יודעת שכמות החלב בשאיבה אינה מעידה אחד לאחד על כמות החלב בציץ, אבל ההפרש גדול מדי..
מאחר ובני החל לישון לילה שלם, אני לא רוצה להגיע למצב שלא מקבל מספיק אוכל ואז יתעורר...
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה
חיה כהן07/10/2009אלונה שלום!
אני מתחילה מהסוף ואומרת שסביר שבנך יתעורר בלילה ברגע שתשאירי אותו ותלכי ללמודים,גם אם הוא יקבל מספיק אוכל ויהיה שבע!
הנקה זה לא רק אוכל זה גם ביטחון וחייבים להבין שגם תינוק שמקבל פורמולה בלילה מותר לו להתעורר,אז אל תייחסי את זה שהוא מתעורר בלילה דוקא לזה שהוא רעב(כמובן אם יתחיל להתעורר בלילה)
כמויות החלב השאוב יגדלו במידה ותגבירי את השאיבות. יש אולי מצב שתוכלי לשאוב בהפסקה ביום הלימודים,לפחות פעם אחת ואז זה ישמש לך לפעם הבאה שאת משאירה אותו.
ידוע שבשעות הבוקר כמויות החלב יותר גדולות אז כדאי לשאוב דוקא בבוקר ולא בערב.
כפי שאמרת אי אפשר לעשות הקבלה בין כמויות של חלב שאוב לכמויות שתינוק יונק,יותר מזה לעיתים תינוקות אוכלים הרבה פחות כשאמם לא נמצאת ואחכ משלימים בהנקה את החסר כשהיא חוזרת.
לקחת בחשבון שדברים הולכים להשתנות ולנסות להבין אחד את השני!
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)