מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבה בזמן חזרה לעבודהמיכל12/10/2009
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים, אוכלת חלב אם בלבד מאז שנולדה.
לפני שבועיים חזרתי לעבודה (חצי יום) והתינוקת אצל מטפלת.
ביום הראשון שעשינו יום נסיון נתתי למטפלת בקבוק עם חלב שאוב בכמות של 150 מ"ל, כי בזמן האחרון כשהאכלנו אותה בשאוב זו היתה הכמות.
המטפלת טוענת שכמות זו אינה מספיקה לה ושאני חייבת להביא לה שני בקבוקים של 180 מ"ל, כי התינוקת מסיימת את הבקבוק של 150 ונשארת רעבה ובוכה, והמטפלת נלחצת מזה שהתינוקת רעבה, היא לא מוכנה שהתינוקת תבכה מרעב ולא יהיה לה מה לתת לה.
היא אוכלת אצל המטפלת שתי ארוחות, אחת בסביבות 9 ואחת בסביבות 12. שאר הארוחות היא ממשיכה לינוק.
התינוקת שלי אוכלת הרבה ומהר וביקשתי מהמטפלת שתאכיל אותה לאט, עם הפסקות, שתמלא את פטמת הבקבוק רק חצי וכל מספר גמיעות תשאיר אותה ריקה (להפסקה) ושתעשה 2-3 הפסקות לגרעפס.
המטפלת למרות שקצת נעלבה שמלמדים אותה איך להאכיל מבקבוק, טענה שהיא באמת עושה את זה והתינוקת אוכלת הכל, ולאחר מכן היא מבסוטה ושקטה ושמחה ולא פולטת. (אצלי בהנקה היא פולטת הרבה).
הכל טוב ויפה מלבד העובדה שכשאני שואבת באותן שעות אני לא מצליחה להגיע לכמות הזו. ואז אני צריכה לעשות כל מיני מניפולציות, לשאוב בערב כשהיא פותחת מעט פער (אבל אז בארוחה הבאה כשהיא מתעוררת חצי שעה אחרי ששאבתי אני רואה שהיא אוכלת פחות וכשהיא מפסיקה אני רואה שבאמת לא יוצא יותר), או להפשיר חלב קפוא (שבקרוב ייגמר במיוחד בקצב הזה) וכו'.
מה דעתכן?
מה כדאי לעשות?
תודה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ג'ניס זאוסמר12/10/2009היי מיכל,
מאוד מאוד מקווה שיש לך מכשיר מאוד מאוד טוב כי אם לא חבל על מאמציך.
אם אין לך מכשיר שאיבה חשמלית על מנוע חזק תשיגי מיד שרה - מדלה לטקינה או ספקטרה.
אם את גם לא כל כך רגילה לשאוב הדבר דורש זמן ללימידת מיומנות השאיבה. מאוד חשוב לנסות להרגע בזמן השאיבה - אם לא החלב זורם פחות אם בכלל.
די מורט עצבים בהתחלה אבל לאט לאט מתרגלים למצב החדש הזה של מטפלת ושאיבות ושעות בלי התינוקת. תני לעצמך קצת זמן לגלות את הדרך.
תינוק האוכל מבקבוק תמיד יאכל יותר מאשר מה שהוא מקבל בהנקה ישירה.
תחושת השובע מתבטא שונה בקרב יונקנים ואוכלי בקבוקים ו"זמן המציצה" גם שונה.
אי אפשר לצפות מתינוק שיגיב אותו הדבר.
בסוף יתרגל וגם את(וגם המטפלת)
גיניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא השקעתי במשאבה
מיכל12/10/2009בהמלצתה של יועצת הנקה השקעתי ב- pump in style של מדלה, עד כמה שידוע לי היא בין הטובות (והיקרות).
תוכלי להסביר בבקשה מה זאת אומרת "למידת מיומנות השאיבה"? מה צריך ללמוד? אם אף אחד לא יסביר (קראתי את ההוראות, אין שם משהו מיוחד) אני לא אלמד מעצמי.
התשובה שלך נשמעת מרגיעה בגדול אבל בסך הכל את אומרת שיהיה בסדר, וכידוע כשאומרים למישהו לחוץ "יהיה בסדר" או "תרגע" זה רק מעצבן אותו עוד יותר.
נראה שיש לך המון נסיון בהנקה, אשמח לקבל עצות מעשיות:
א. האם אני צריכה להגביר את תפוקת החלב? אם כן איך עושים זאת?
ב. יועצת הנקה שאני מאוד מאוד מעריכה את דעתה ונסיונה ועד כה העצות שלה מאוד עזרו לי, טוענת שבשום גיל התינוקת לא אמורה להגיע לכמות של יותר מ- 150 מ"ל. אשמח לשמוע מה דעתך על כך?
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר12/10/2009המשאבה שלך - בין הטובות. חבל לקנות שאפשר בהשכרה תמורת פקדון בלבד.
כל משאבה עם הכוח שלה,וכל אם שונה ולכן לוקח זמן להתרגל למשאבה ספציפית ולא תמיד על פי הוראות מדויקות.
יש נשים שטוב להן להתחיל על לחץ חלש ולהגביר מאוד באיטיות ויש אחרות שטוב להן להגביר מהר יותר ויש בכלל נשים אשר לא מגיעות ללחץ החזק בכלל.
מומלץ לקחת את הזמן(ולא לחכות ליום לפני) וללמוד תוך כדי ניסויים מה טוב בשבילך.
איזה תרגילי הרפאיה עובדים בשבילך ומביאים לזרמים טובים של חלב.ולא התכוונתי להירגע והכל יהיה בסדר!
אם את שואבת גם בבית כדאי לשאוב לאחר ההנקה - החלב זורם ביתר קלות מפאת שתף ההורמונים וזרימת החלב.
כתבתי קודם שתינוק יונק שונה מתינוק אוכל מבקבוק. הקיבולת של קיבתו בדרך כל הרבה יותר מאשר תינוק יונק ולכן אפשר בהחלט ללמצוא תינוק אשר ירצה יותר מ-150.תינוק שכבר מתרגל לקבל יותר ירצה יותר ולא משנה מה אמור להיות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - לגבי סופ"ש
מיכל15/10/2009טוב אחרי שבוע וחצי הצלחתי פחות או יותר להגיע בשאיבה לכמות שהתינוקת אוכלת אצל המטפלת (אני גם שמה לה קצת פחות בבקבוק והיא לא שמה לב...).
השאלה שלי כרגע היא האם בסופ"ש עדיף לתת לתינוקת לינוק את כל הארוחות או שדווקא כדאי להמשיך לשאוב? תמיד חשבתי שהיניקה היא הכי יעילה והכי מייצרת חלב, אבל עכשיו אני חושבת אולי באמת צריך להרגיל את הגוף לשאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר15/10/2009אין אפשרות להרגיל את הגוף לשאיבה.
עדיף בהרבה להניק בלבד בסופי שבוע.
שבת שלום,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)