מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימות חוזרות - הפסקת הנקה...ליהי18/10/2009
שלום ג'ניס וחיה!
כתבתי פה בעבר. אני מניקה מלא ארבעה חודשים. יש לי סתימות החוזרות אחת לשלושה-ארבעה ימים (לא יודעת איך הגעתי ל-4 חודשי הנקה!) הסתימות משתחררות לאחר יומיים - יומיים וחצי... פעמיים סבלתי ממסטיטיס והייתי כחודש בטיפול אנטיביוטי.
בכל פעם שיש לי סתימה (כמו היום...) אני חושבת להפסיק להניק. האם אפשר להפסיק להניק בזמן שיש סתימה? האם זה יכול לגרום נזק לשד? האם בעתיד אם ארצה להניק שוב זה יהווה בעיה?
אני משתמשת במשאבה ידנית של מדלה כשאני מנסה לשחרר סתימות שהתינוקת שלי לא מצליחה לשחרר - האם משאבה חשמלית כמו אלו שמשכירים ביד שרה תהיה טובה יותר ותעזור לי בשחרור הסתימות?
אני לא רוצה לתת אבקה. הבנתי שמשרד הבריאות ממליצ להתחיל טעימות בגיל 4 חודשים ולעומת זאת ארגון הבריאות העולמי ממליצ מגיל חצי שנה... מהי הדרך הטובה ביותר לעבור לאוכל ולהפסיק הנקה? עד מתי מומלץ להניק או לחלופין - ממתי ניתן להרכיב תזונה מלאה לתינוקת מבלי להשתמש באבקות למיניהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי
חיה כהן19/10/2009ליהי שלום!
בדכ חסימות בשד הם תוצאה של טכניקת הנקה לא נכונה. אין סיבה שהדבר יפריע להנקה בפעם הבאה.
הדרך הכי טובה להקל על הסתימות זה עי קומפרסים של מים חמים או ממש טבילה ומסג במים חמימים.
בקשר להמלצות על התחלת מוצקים,יש בקרב הרבה מהאוכלוסיה חוסר הבנה בנושא וכשמשרד הבריאות מדבר על טעימות בגיל 4ח הוא מתכוון לטעימות בלבד ולא במקום הנקות.
עד גיל שנה לא מומלץ לתת לתינוקות חלב רגיל כך שאם את מפסיקה הנקה תהיי חייבת לתת איזה תחליף חלב.
יכול להיות שתסתדרי עם שאיבות אם את לא מסתדרת עם הנקה ישירה ואז הוא יקבל את החלב שלך.
בכל מקרה של גמילה מהנקה רצוי לעשות זאת בצורה הדרגתית ולא בבת אחת. כל מס ימים להוריד ארוחה.
בהצלחה רבה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליהי05/11/2009אני בנתיים עוד מניקה - בעיקר כי בכל פעם שהסתימה נעלמת אני כלכך נהנית מההנקה שקשה לי לוותר עליה!
תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ"כ מבינה אותך..
קרין02/11/2009הי ליהי!
גם אני סובלת מאותה בעייה כמו שלך..אנשים לא מאמינים איך הגעתי עד הלום (גם התינוקת שלי בת 4 חודשים עוד מעט)..פשוט מדהימים ההבדלים ביו בנות כמונו לבין כאלו שמניקות ללא שום כאב!!
לאחרונה קניתי לציטין (תקראי על זה באינטרנט) וזה קצת מקל....בימים האחרונים המטפלת נתנה קצת סימילאק ולמרות שזה עושה לי קצת מצפון, אני חושבת על כמה שסבלתי ומבינה שמגיע לי להירגע..
בהצלחה לך!! בסוף הכל עובר....הבן שלי הגדול בן 3.5 ומת על סטקים:-)
קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קרין!
ליהי05/11/2009תודה שאת כותבת ומזדהה... איכשהו לא תארתי לעצמי שיש עוד מישהו עם סתימות שחוזרות כל כמה ימים. במקרה הזה צרת רבים היא בהחלט סוג של נחמה... (:
מענין אם גם אצלך זה ככה... שמתי לב שכשאני כעוסה, עצבנית או נמצאת במתח הסתימות מופיעות(!!)
מדהים שאני עדיין מחפשת סיבות ללמה זה קורה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)