מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיך שסועה ושפה שסועהמוסינוק22/10/2009
שלום
אני בהריון שני. היום גילו סופית שלעובר יש שפה שסועה עד נחיר וגם חיך שסוע.
וגם יכול להיות שיש קצת שפה שסועה בצד שני.
עם ילדה ראשונה שלי היו לי בעיות בהנקה. רק כשהיא היתה בת חודשיים נודע לי שיש יועצות הנקה. חזרתי כמעט להנקה מלאה, ובגלל שרציתי ללכת עד הסוף הצלחתי למשוך עד שהיא היתה בת 11 חודשים.
כשהיתי אז (בגיל חודשיים) אצל יועצת הנקה היא נתנה לי מרשם למשאבת לקטינה.
אם לא היתי שואבת אחרי כל הנקה, נהיה לי גודש. הבנתי שגם יש לי צינוריות דקות בשדיים.
עד היום קיוויתי שעם תינוק הזה, אני כבר אסתדר, כי כבר יש לי ניסיון ויניק אותו מלא בלי בעיות.
אך היום הבנתי שלא כך יהיה.
בגלל שגם הפעםאני מתכוונת ללכת עד הסוף ולתת חלב אם עד לטיפה אחרונה ולאור המום שכתבתי למעלה - השאלות:
האם בכל זאת יש מצב להנקה משד?
האם יש פטמות מיוחדות שמתלבשות על שד?
משאבת חלב לקטינה - עם ילדה ראשונה , בגלל אישור של יועצת הנקה, קיבלתי מיד שרה משאבת לקטינה לחודשיים , שהצלחתי להאריך לעוד חודשיים, ואח"כ עוד למשוך פרק זמן. האם יש אפשרות להשכיר איפשהו לתקופה יותר ארוכה - עד שנה לפחות?
אנחנו גרים בפ"ת, ויש לנו עוד שבועיים פגישה עם כירורג פלסטי בבלינסון, וכל התהליך עכשיו הוא בבלינסון. האם גם בבלינסון יש יועצת הנקה בתחום, או שעדיף לפנות לאיכילוב?
מניחה שעוד יהיו לי שאלות, ואני עוד לא פעם אחת אפנה לפורום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסינוק
חיה כהן23/10/2009מוסינוק שלום!
לצערי אי אפשר להניק עם חיך שסוע,וזה בגלל שהתינוק לא מצליח לעשות ואקום בתוך הפה שיוציא את החלב מהשד.
הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות בשביל תינוקך הוא לשאוב חלב! מאוד חשוב במקרים האילו במיוחד מאחר והוא יצטרך לעבור מס ניתוחים,ואין ספק שזה יגן עליו!
יכול להיות שבאיזשהו שלב כן תוכלי להניק לאחר תיקון מסוים בפה, וזו סיבה נוספת כמובן לשמור על כמויות החלב.
יש אפשרות לשכור את הלקטינה במקומות פרטיים כמו דיאדה או יועצות הנקה כמו גסיקה בילוביץ מירושלים שמשכירה בכל הארץ אבל לדעתי זה יהיה כרוך בהמון כסף.
לחילופין יש אפשרות להשכיר מיד שרה משאבה מאוד טובה של ספקטרה ללא הגבלת זמן ואפשר גם לרכוש אותה בסכום סביר בהחלט.
בקשר לטיפול הרפואי אולי זה לא עניני אבל ידוע לי שהמרכז הארצי לשפה שסועה וחיך שסוע עם כל מה שמתלווה לזה הוא דוקא בביח מאיר כפר סבא.
בכל מקרה וכל החלטה שתקבלו אני מאחלת לכם המון הצלחה ,אשמח לענות בהמשך על שאלות אם יהיו.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)