מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבהטל26/10/2009
שלום רב,
בתי בת 8.5 חודשים, ניזונה עד לפני כחודש מהנקה מלאה+מוצקים.
לפני כחודש וחצי חזרתי לעבודה, ולעיתים משלבת תמ"ל.
סדר היום שלי בנוי באופן כזה, שאני שואבת לפחות פעמיים (חמש בבוקר, ואחת בצהריים). מסביבות ארבע, שעת חזרתי מהעבודה אני מניקה לפני הצורך (בד"כ פעמיים עד בשינה).
שתי שאלות-
1. הילדה מתעוררת באופן קבוע בסביבות 2 לפנות בוקר, גם אם מקבלת בקבוק שאוב ב-12 בלילה (כן, ניסינו גם את זה). האם יתכן שרעבה כ"כ, אולי החלב כבר לא מספיק. אגב, ניזונה מסדר גודל של כ-150 מ"ל בארוחה. הלילה לאחר שאכלה בסביבות 2, אף נתתי 90מ"ל של תמ"ל, כיוון שבכתה מאד והיתה רעבה. (האכלתי אותה משד אחד, את השני שמרתי לשאיבה של 5 בבוקר).
2. אני שמה לב שבהלך השאיבות (משני הצדדים) יש ירידה בכמות החלב. אם לםני שבועיים שאבתי 180 מ"ל בלי בעיה תוך כ-20 רגע, כיום אני שואבת בקושי 150 מ"ל בהרבה יותר זמן.
מה עלי לעשות? אני חוששת שהחלב הולך ומתמעט למרות כמות ההנקות והשאיבות.
אודה על תשובתכן,טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
חיה כהן26/10/2009טל שלום!
כפי שציינתי קודם תינוקות מתעוררים מכל מיני סיבות.
לעיתים יש ירידה זמנית בכמויות החלב,להמשיך לשאוב הכמויות יגדלו שוב.
חבל לתת לתינוק לינוק רק מצד אחד במחשבה שישאר לשאיבה אחכ.עדיף לתת לה לינוק משני הצדדים,ככל שתניקי יותר כמויות החלב יתגברו.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)