מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה מבקבוק אל השדאולגה31/10/2009
התינוק שלי בן 5 ימים. בהתחלה לא היה חלב, לכן הורגל לתחליף בבקבוק. עכישו יש חלב, אבל לדעתי הוא נהיה עצלן ולא יונק כמו שצריך. לפעמים מסרב לקחת את השד. אבל לרוב לוקח את השד ויונק כ-45 דקות (אני לא מאפשרת לו יותר). תוך כדי הוא ישן: עושה 4-5 תנועות מציצה בדקה, לפעמים לא עושה מציצות במשך 5-10 דקות. עושה רושם שבשבילו זה סתם פינוק או נשנוש ולא אוכל. בסיום של כל הנקה הוא נשאר רעב, מבקש עוד אוכל (מוצץ את ידו, פותח את הפה וכו'). לא משארי לי בררה, אלא בסיום של כל הנקה לתת לו תחליף, אחרת ישאר רעב. איך לגרום לו לשאוב את כל המזון מהשד ולספק את הצורך שלו רק מזה ולא מתחליף? לדעתי הוא מתעצל כי כבר הורגך לבקבוק.
יש לציין כי כבר מהרגע הראשון ניסיתי להרגיל אותו לשגרה של אוכל כל 2.5-3 שעות ולא יותר. אני גם לא יכולה לאפשר לו לינוק במשך 1.5-2 שעות כל פעם תוך כדי התנומה. אלרי זה לא ישן בעריזה וכך ייצא שאניק אותו 24 שעות בימימה.
אגב, ממש אי אפשר להעיר אותו תוך כדי ההנקה. שום דבר לא עוזר. הוא בשינה עמוקה. וכל הצביתות וליטופים וטלטולים גורמים לו לעשות אולי עוד 2-3 תנועות של מציצה ושוב להירגע.
אני משתמשת בפתמות סיליקון כי לא הצלתי ללמד אותו להתחבר אל השד כמו שצריך.
מאוד אודה לכן על התשובה. מאוד רוצה להניק, לא מצליחה וזה מייאש.
תודה רבה מראוש, אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאולגה
ג'ניס זאוסמר01/11/2009אולגה שלום,
את מתארת הנקה לא אפקטיבית - לא מקבל אוכל כך.
תינוק אשר "יונק " כל כך הרבה זמן, שבעיקר ישן ורעב לאחר מכן - לא יונק.
או שהוא לא תופס טוב או שאין לו כוח מירידה גדולה במשקל אבל במקרה שלך גורם סיכון נוסף היא פטמת הסיליקון. הוא רק עושה כאילו שהוא יונק באמצעות הפטמת סיליקון - זה מצב מאוד לא רצוי ואף לפעמים עם פוטנציאל לסכנה של התייבשות.
אני מאוד ממליצה לגשת מחר ,בתיאום , לטיפת חלב על מנת לשקול אותו ולאמוד את ההנקה.
מעבר לזה אם את בכל זאת רוצה להניק יש מקום לייעוץ הנקה מקצועית אחרת ההנקה לא תצליח.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)