כמות מזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מזון
    אמאלה
    02/11/2009

שלום,

בני בן חמישה חודשים, אוכל 5 פעמים ביום. פעם אחת שאוב ופעם פורמולה והשאר יונק.

לאחרונה התחלתי לחשוש שאין מספיק חלב (במיוחד לנוכח העובדה שהתחלתי ללמוד והחסרתי יותר ארוחות).
    בפורום סיפרתי שפתאום השאיבות ירדו מ130 בערך ל40 אחרי דם יזע ודמעות. יום ראשון למשל אני לומדת מ8 עד 8, והתחלתי להרגיש תחושת מלאות רק בערב, ושאבתי בסך הכל 120!! אחרי מאמץ רב וחזרה מרובה על כל צד.

עודדתם אותי בפורום להמשיך להניק ולתת בקבוק בנוסף, וכך עשיתי - ינק 20 דק' שני צדדים, ואז אכל עוד 120!!
    בארוחה הבאה לא הייתי ובעלי סיפר שאכל 240!! (240 פורמולה כי בעלי לא שם לב שהשארתי במקרר שאוב..) שזו כמות גדולה שלא אופיינית לו בד"כ. בד"כ אוכל שאוב 160,170.

האם זה הרבה מדי? מה זה אומר על כמויות החלב שלי?? האם בגלל שעד עכשיו לא הוספתי פורמולה לאחר יניקה יכול להיות שהוא משלים פערים?? אני ממש לחוצה שהוא בקושי אוכל...הוא לא בוכה או רוטן ואוכל במרוחים של 3-4 שעות... מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות מזון

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    02/11/2009

היי כנרת,
    אין ספק שכאשר מניקים פחות כמות החלב יורד.
    כל עוד שממשיך לגדול ולהתפתח יפה אין מה לחשוש.
    240 סמ"ק - כמות די גדולה אבל אם הוא רעב אין מה לעשות אלה לתת לו.
    הוא לא מדביק פערים - הוא פשוט היה רעב ובדרך כלל מהבקבוק לוקחים יותר חלב.
    אני מציעה שכאשר את איתו תני לינוק כמה שאפשר ותוסיפי שאיבות על מנת להגביר את החלב - אם זה ברצונך.
    קחי אותו לטיפת חלב לשקילה ומדידות.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו