כמות חלב...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות חלב...
    חגית
    06/11/2009

שלום,
    יש לי תינוקת בת חודש וחצי, אני נותנת לה בלילה חלב שאוב בבקבוק מאחר והיא נולדה קטנה יחסית ובשבוע הריון צעיר (36) היא הייתה נרדמת אחרי כמה דקות יניקה ומתעוררת מידי חצי שעה, מהרגע שהתחלתי לתת לה בקבוק עם חלב שאוב היא אוכלת טוב יותר בלילה וישנה למשך מספר שעות בין הבקבוק להנקה הבאה. כשהיא אוכלת בקבוק אני שואבת את המנה הזו לבקבוק, עד לפני שבוע הכמות שהייתה יוצאת בזמן השאיבה הייתה בין 150 ל-160 ואפילו כמות גדולה יותר (משאבה חשמלת לקטינה של מדלה).
    בשבוע האחרון כמות החלב בזמן ההנקה הזו ירדה ל- 100 - דבר שמטריד אותי מאוד... מאחר ודווקא עכשיו היא גדלה ויונקת מאוד יפה - מה שהיה אמור לדעתי להגדיל את כמות החלב...
    במקביל לכך התחלתי איזשהו טיפול אלטרנטיבי בשבוע האחרון לטיפול בבעיית הפיסורה (לאחר שהייתי אצל כירורג והוא ציין כי זו הבעיה), הטיפול הנ"ל מחייב תזונה (הטיפול נקרא פורומלת נונא) מסוימת. האם יש קשר בין הדברים? מה אני צריכה לעשות כדי להחזיר את כמות החלב לכפי שהייתה? אשמח ואודה לעזרה... אני קצת פרנואידית בנושא מאחר ויש לי בן בן 2.8 ואותו הנקתי עד גיל שנה כשמחצית השנה היה משבר של הפסקת החלב...
    תודה רבה ושבת שלום!
    חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות חלב...

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ג'ניס זאוסמר
    06/11/2009

היי חגית,
    אני מקווה שתרגישי יותר טוב בקרוב והפיסורה תתרא מהר. אני לא יודעת מזה פורמולת נונא.
    ירידה בכמות החלב שבלב הזה מאוד נפוץ לאחר לידות של תינוקות קטנים.
    אני מציעה לך להגביר את היניקות, לא לתת בקבוקים, להניק ה-2 הצדדים,ללחוץ על השד בזמן ההנקה ולקחת חילבה( 3 כמוסות 3 פעמים ביום). זה הזמן לטפל לפני החמרת המצב.
    זה בהחלט אפשרי.
    בהצלחה,
    שבת שלום,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה עפ"י תשובתך

חגית
    07/11/2009

קודם כל המון תודה על התשובה...
    האם אפשרי להגביר את השאיבות - כמה שניסיתי להגביר שאיבות משני הצדדים היא לא משתפת פעולה ונרדמת... אפילו כשניסיתי להפשיט חצי גוף ולהניק אותה בצורה הזו או כל המלצה אחרת של הטיפת חלב... אם אשאב לעיתים קרובות זה יעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

ג'ניס זאוסמר
    07/11/2009

קרוב לוודאי שכן בתנאי שיש לך מכשיר טוב ויעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו