מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצילו....תינוק שלא ישןענת07/11/2009
שלום
התינוק שלי בן חודשיים (בעוד שבוע.), יונק בלבד, מאז שנולד בעצם הוא לא אוהב לישון. אם הוא נירדם במשך היום, אני מניחה אותו בעגלה/עריסה הוא מיד מתעורר!!! הוא לא ישן ברציפות (לבד בעגלה/עריסה) בשעות היום מעבר לשעה (וגם זה רק אם הוא היה בסלקל בנסיעה אז הוא מטושטש מהנסיעה ונירדם)
אני מותשת. הוא השלישי שלי ואנ לא מצליחה "להגיע" לגדולים כמעט בכלל.
יוצא שכדי להרגיע אותו וכדי שהוא ישן הוא כמעט כל היום, כל הזמן על הציצי. ורק אז הוא יונק /מוצץ תוך כדי שינה.
הצרה היא שבמשך הלילה הוא גם לא ישן ורק רוצה את הציצי לינוק או למצוץ. יונק ונירדם. כשאני מניחה אותו במיטה איתי (חס וחלילה לא בעריסה כי אז הוא מיד מתעורר) הוא מתעורר אחרי זמן קצר ומחפש שוב את הציצי וכך יוצא שאני פשוט כמעט לא ישנה ואני פשוט מחוסלת מעייפות....אני גם מניקה אותו תוך כדי שינה (שלי ושלו) אך זה לא עוזר לי כי הוא גם מתעורר אחרי זמן קצר...
יש לי תחושה שהוא לא שבע מהחלב שלי בלילה... ולפני שאני נותנת לו בקבוק עם סימילק לפני השינה ובמשך הלילה (גם אם זה "בלוק" למע' העיכול שלו, אולי לפחות אולי הוא ישן)
אשמח לעצות מועילות לפני שאנ עוברת לסימילק בלילה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר07/11/2009שלום ענת,
אני לא הייתי מסתמכת בלבד על תשובה מכאן לפני המעבר לתמ"ל.
1 - גשי לטיפת חלב לשקילה
2 - אם המשקל בסדר - הוא מקבל מספיק אוכל אבל קיימת בעיה בניהול ההנקה
3 - אם לא עולה מספיק במשקל - לא מקבל מספיק אוכל וצריך לשפר את ההנקה
4 - מבחינתו - הוא חושב שככה זה - הוא לא מכיר דרך אחרת
כדאי לדעת :
יש תינוקות הישנים מעט
יש תינוקות הזקוקים להמון מגע ותנועתיות
אבל אף אחד לא מצפה ממך (וגם את לא) לספק לו כל היממה.
הרבה אנשים חושבים ששינה קשורה לשובע ישירות - לא תמיד נכון
הרבה אנשים חושבים שתמ"ל משביע יותר מחלב אם - לא נכון - התינוקות שלהם בדרך כלל לא יונקים היטב ולא ביעילות ולכן יותר שבעים לאחר התוספת.
אני מאוד ממליצה להתייעץ עם יוצת הנקה מוסמכת ולנסות לפתור את הבעיה - באמת מצב בלתי אפשרי.תינוקות אמורים לינוק לעיתים קרובות אבל לא בלי הפסקה.
שוב - החלב לא הבעיה, האספקה היא הבעיה.
אם המשקל בסדר אולי תשקלי מוצץ.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון
מיטל24/12/2009יש לי ילד בן 4 שעדיין לא ישן בלילות....הפתרון זה מוצץ...ומהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצות מעשיות לבעיה שלך
לילך07/11/2009שבוע טוב ומבורך,
אדע לענות לך על חלק מבעייתך לגבי הנקות לילה.
הרגלת את תינוקך לישון איתך ולפתוח מה שנקרא את הברז חופשי כל הלילה הוא בטוח שמח אך את סובלת ואת הסבל הזה עברתי גם עד לפני חודש שקראתי בפורום הפרעות שינה ד"ר שי מרקו שיש שיטות מעשיות לעזור לתינוק להרדם לבד ולגמול מהנקת לילה.
מה שחשוב לדעת הוא שאם הילד מתפתח יפה והכל תקין אין לו כבר צורך לאכילה בלילה מעל גיל 3 חודשים יש לו הרגל.
1)הירדמות עצמאית-תינוק מקיץ כמה פעמים כל לילה ולא יודע איך להרדם שוב לכן אם נרדם שבקבוק/ציצי בפיו או שמנענעים אותו או נרדם במיטה של ההורים זה מה שהוא ידרוש כל קימה שלו במהלך כל הלילה לכן חשוב מאוד להרגיל מגיל 0 את התינוק להרדם לבד ובכך את עוזרת לו ביקיצות לחזור לישון ולא להעיר אותך כל שעה להנקה
השיטה:להאכיל ארוחה אחרונה בסיסיות שש+,אמבטיה,טקס שינה נשיקות חיבוקים ולילה טובולשים את התינוק לבדו בעריסה ללא אור.סביר להניח שלילות ראשונים הילד יבכה ויהיה פיתוי להרימו או לתת לו הנקה אך זו טעות אם תתמידי תראי תוך כמה ימים הוא ירדם לבד!
במידה ובוכה יש שיטה שנקראת 2 דקות:כשבוכה בעריסה את נכנסת ללא אור מלטפת ואומרת לילה טוב 30 שניות ויוצאת ל2 דקות שלמות וחוזר חלילה עד שנרדם אני מבטיחה לך תוצאות סבלנות.
2)גמילה מהנקת לילה-כל קימה שלו להנקה בלילה החל משהלך לישון עד שמתעורר לגמרי בבוקר את מניקה אותו במקום 10 דקות למשל 5- דקות מחזירה לעריסה כשהוא ישן.
את בעצם גורמת לו שמצידו הוא לא ירצה כבר לקום להנקות מרובות והוא ידלל הנקות.
וגם מעבירה לו אוכל מהלילה ליום כך שתצפי ממנו להנקות טובות במהלך היום
העניין דורש נחישות,סבלנות,התמדה ותמיכה מהבעל
אצלי לילות ראשונים(וזה בן ראשון כולי עליו בהיסטריה שתביני והוא יונק מלא) הפחתתי בהדרגה נתתי לו כל קימה הנקה אבל שוב בהפחתה
מה שקרה הוא שתוך כמה לילות הילד הולך לישון ב-19:00 וקם ב-3:00 כמעט 8 שעות שינה ברצף אני ובעלי היינו המומים!זה תינוק שהיה קם כל שעתיים בול על השעון מהרגע שהלך לישון!
היו לילות אחר כך שפתאום היה בוכה להנקות נוספות אך התגברתי על הבכי בעלי היה תופס לי את היד לא לקום ותוך דקה בכי היה מוצץ אצבעות ונרדם או שהייתי קמה לשים מוצץ(לא מומלץ)
ושוב קם ב-3-4 להנקה.כיום אני נותת לו הנקה לקראת שעות בוקר 4-5 גם אם הוא קם במהלך הלילה ובוכה זה נרגע הוא למד לחזור לישון וגם אנחנו ברוך השם ישנים!
מקווה שעזרתי אם את מעוניינת אתך לך את הנייד שלי תתקשרי לעזרה
שיהיה לנו ליליות של שינה מתוקה והנקה בריאה וטובה!
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר חשוב שלא ציינתי
לילך08/11/2009התחלתי מגיל 3 חודשים לילד שלי את שיטת הגמילה בלילה פחדתי שמא לא יעלה במשקל אך הוא שוקל מצויין כעבור חודש את שיטת הרדמות עצמאית את יכולה מייד להתחיל בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך
נועה12/12/2009היי לילך קראתי את העצות שלך בקשר לשינת לילה, רציתי לשמוע עוד פרטים, הילדה שלי בת חודש וחצי ופשוט לא ישנה, לא ביום ולא בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור יותר
לילך13/12/2009הי נגה,
בגדול העיצות הן למעלה מגיל 3 חודשים אך בהחלט אפשר כבר להרגיל את התינוק מגיל 0 לשינה עצמאית ונכונה שתעזטר בהדרגה לרצף של שעות שינה בלילה.
שנת יום שונה לגמרי ואין לנקוט בשיטות שרשמתי ביום מדובר רק על הלילה
אני הייתי ממליצה לך לחפש את הפורום של ד"ר שי מרקו מומחה לבעיות שינה משם בעצם למדתי על השיטות הוא רופא ולכן עדיף לך לכתוב לו על סדר היו של התינוק שלך ועל הבעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על הספר "הלוחשת לתינוקות"
יפית18/12/2009יש עצות וטיפים מאוד מועילים לגבי שינה לילה שלם בלי הנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מג'ניס
ג'ניס זאוסמר18/12/2009לא ממליצה על הספר אם בכוונותיך להמשיך ולהניק.
טירונות לתינוקות !?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)