מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה והנקהאור16/11/2009
שלום יש לי ילדה בת חודשיים ניזונה מהנקה מלאה. שוקלת בערך 5 קילו נולדה 2740
יש לי 3 שאלות :
1 - כמה זמן לוקח למזון שאני אוכלת )נניח שום טרי ) להגיע לחלב?
2- בעוונותי אני מעשנת (בחוץ). אני יודעת שעדיף לא לעשן בכלל ואם מעשנים אז עדיף בסוף ההנקה . השאלה היא מה הם נזקי העישון לילדה המועברים בחלב?
מהרגע שעישנתי כמה זמן צריך לחכות עד להנקה?
3 - ביתי החלה לינוק פחות זמן אני מרגישה שבחמש דקות ולפעמים אפילו פחות היא ממש יונקת ויוצא לה הרבה חלב. האם זה מספיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ג'ניס זאוסמר17/11/2009היי אור,
1 - אין לי מושג כמה זמן זה לוקח. אין לזה כל חשיבות גם כן.אם כוונתך לחכות פרק זמן מסוים לאחר אכילת שום - אין צורך בכלל.לאכילת שום והנקה אין קשר בכלל.
2 - עישון והנקה - אין משמעות לזמן בין עישון וההנקה הבאה.החומרים יימצאו בחלב בכל זאת.הנזקים : הפחתה בכמות החלב,התינוקת נושמת את החלקיקים שמעל ידייך ובגדייך לריאותיה,מקבלת חומרים כמו ניקוטין ואחרים בחלב - לא מועיל לבריאות בכלל.
3 - בגיל הזה תינוקות מאוד יעילים והיניקה יכולה בגלל זה להתקצר.
אני מאוד ממליצה להפחית , לפחות, את כמות הסיגריות, לשתוף ידיים ואף להחליף חולצה.
בהצלחה,ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)