מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות הנקה...טל פרידמן16/11/2009
שלום,
ביתי בת ארבעה וחצי חודשים. עד כה יונקת בהנקה מלאה ( גם מבקבוקים לעיתים עם חלב שאוב). ללא הרבה בעיות למעט העובדה שהחזה שלי גדול ואני משתמשת עדיין בפטמת סיליקון של מדלה שעוזרת
עד גיל ארבעה חודשים היתה יונקת כל שלוש שעות וישנה עשר שעות רצוף בלילה באופן יחסית מאד מסודר. מלפני שבועיים בערך אני מרגישה שהיא יותר רעבה, היא מתעוררת יותר בלילה וכמעט לא נרדמת אלא עם הנקה בין פעם לפעמיים. ומתקשה לעבור באופן מסודר לאכול כל ארבע שעות . ( האם זה בכלל חיוני לעבוד על זה?)
....בשבוע האחרון התחלתי לתת לה פעמיים ביום טעימות עם כפית של ירקות ופירות ( ניסינו בטטה ובננה) - ממש קצת.
ביומים האחרונים התחילו לי בעיות בהנקה בהנקות במהלך היום: היא יונקת מס' דקות מפסיקה ומתחילה לקטר ול"צעוק" ברור לי שהיא עוד רעבה אבל כשאני מנסה להניק שוב היא מתנגדת ודוחפת את עצמה אחורה. אחרי עשר דק' רבע שעה של בכי וקיטורים אני מנסה שוב והיא ממשיכה לאכול. זה מאד מאד מתסכל ואני תוהה האם יש משהו שניתן לעשות ?
היא מאד מפותחת יחסית אז תהיתי האם יכול להיות שכבר בגיל כזה היא רוצה להפסיק לינוק ואני צריכה להפסיק? או שאולי הדבר קשור לטעימות עם הכפית? אני מניחה שאין תשובה ברורה אבל תהיתי אולי יהיה לכן רעיון...
כמו כן מתי כדאי לתת את הטעימות בסוף ההנקה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ג'ניס זאוסמר17/11/2009טל שלום,
אין זמן טוב או יותר טוב לטעמים - כל עוד הם טעמים.
ההתנהגות שאת מתארת די אופיינית לגיל הזה ומאוד אופיינית גם לירידה בכמות חלב הנובעת מ-הנקה עם פטמת סיליקון ושינה ארוכה בלילה.
יש נשים אשר מייצרות הרבה חלב והירידה הזאת מתבטאת רק לאחר 3-4 חודשים.
בנוסף - תינוקות משנים את דפוסי ההנקה שלהם במשך הזמן ומאוד ייתכן שכאן יש כמה גורמים יחד.
אם את מעוניינת להמשיך להניק - תניקי אותה כמה שיותר, על תתני לה תוספות מעבר לטעימות ותתמידי.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טל פרידמן17/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)