מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבה נכונהחגית20/11/2009
שלום,
בתי בת חודשיים יונקת, התחילה במשקל 2800 ועלתה עד היום יפה מאוד במשקל, פעם אחרונה שנשקלה כשהייתה בת חודש שקלה 3450. אני רואה שהיא יונקת יפה, שבעה.
אני שואבת בשעות שהיא מפספסת ארוחות או מצד שני במידה ואכלה רק מצד אחד (משאבת לקטינה של מדלה) - רציתי לדעת האם אני צריכה לשמור על איזשהם כללי הנקה, כלומר האם צריך להתחיל מהצד שהיא מסיימת לינוק בו, האם אני צריכה זמן מסוים בצד אחד ואח"כ מהשני וכו'? אודה לתשובה, אני פשוט מנסה לדאוג שיהיה מספיק חלב ואפילו הרבה...
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
חיה כהן22/11/2009חגית שלום
ההנקה זה לא מתמטיקה ולכן צריך לזרום עם התינוק ועם גופך.אין צורך למדוד זמן בהנקה אלא להקפיד על הצמדה טובה לשד ולתת לתינוק להוביל,שיינק כמה שהוא רוצה עד שיורד מהשד.
אין צורך לזכור באיזה שד סיימת בהנקה אחרונה אלא לפי התחושה של שד יותר מלא משם תתחילי את ההנקה.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חגית24/11/2009חיה שלום,
השאלה הייתה לגבי שאיבה ולא הנקה, כשהתינוקת יונקת היא מקבלת כמה שהיא רוצה וכמובן מהשד המלא יותר ואם היא רוצה גם מהצד השני אז כמובן שהיא מקבלת. אני אף פעם לא מסתכלת על השעון כשהיא רוצה.
אבל כשאני שואבת בזמנים שהיא מפספסת ארוחות וכו' רציתי לדעת האם אני צריכה להקפיד על משהו מיוחד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגית
חיה כהן24/11/2009חגית שלום!
מצטערת על חוסר ההבנה. בשאיבה שואבים כ10 דק מכל שד כל 3-4 שע שאת לא מניקה.
לא משנה באיזה שד מתחילים.
לא כדאי לשבת הרבה זמן ברציפות על השד הדבר לא מעודד יצירה מוגברת של חלב.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)